25n
25N
25N

Hi haurà 'bous al carrer' en À Punt?

El Partit Popular porta la polèmica a les Corts Valencianes, on Empar Marco haurà de comparéixer demà

Hi haurà 'bous al carrer' en À Punt?
10/04/2018 -

La presència o no de festejos taurins en la graella de À Punt va saltar a l’opinió pública a la fi de 2017, quan la seva directora Empar Marco va anunciar en una entrevista concedida a El Mundo que no hi hauria ni corregudes de bous ni ‘bous al carrer’ en la nova radiotelevisió pública autonòmica. “No és el perfil dels nostres continguts”, va dir. I va afegir que “haurien de canviar molt les coses perquè les Corts Valencianes ens digueren el contrari”.

Aquestes declaracions van obrir un acalorat debat públic que va arribar a les penyes i federacions taurines i no va tardar en impregnar el debat polític. Així, la líder del Partit Popular a la Comunitat, Isabel Bonig, va qualificar de “sectarisme brutal” la negativa a retransmetre els ‘bous al carrer’, una cosa que considerava “inaudita”.

Vista la revolada que havia causat Marco, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) es va apressar a matisar el comentari de la directiva mitjançant un comunicat. En aquest, À Punt s’obria a donar “cobertura a les notícies que es considerin rellevants en la vida dels pobles i ciutats de la Comunitat i, per descomptat, no oblidarà ni les tradicions, ni les festes dels bous”. No obstant això, la Corporació filava més fi en afegir que es faria “compatible” informar de les tradicions amb “la no exhibició del maltractament animal”.

Eva Ortiz i Isabel Bonig, portaveu adjunta i síndica del PP | P. PLAZA

Encara així, el PP es va proposar pressionar encara més a l’equip directiu d’À Punt perquè s’acabaren emetent els festejos dels ‘bous al carrer’ i fins i tot les corregudes de bous més importants.  En aquest sentit, els populars van demanar la compareixença d’Empar Marco perquè explique qui ha decidit i quins criteris s’han seguit per decidir el veto a aquestes retransmissions.

I el dia ha arribat. Demà, la directora general d’À Punt acudirà a la comissió de la nova radiotelevisió valenciana en les Corts Valencianes amb l’objectiu de respondre les preguntes que li formulin els grups parlamentaris sobre aquest assumpte. En aquest punt, és convenient recordar a Empar Marco, quan va assegurar que “haurien de canviar molt les coses perquè les Corts Valencianes ens diguessin el contrari”. Hi haurà ‘bous al carrer’ en À Punt?

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =