25n
25N
25N

El Botànic estudia els "pros i contres" de prorrogar els Pressupostos de la Generalitat

El Botànic estudia els "pros i contres" de prorrogar els Pressupostos de la Generalitat
07/10/2019 -

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha admès aquest dilluns que en el Consell li estan “donant moltes voltes” a la possibilitat de prorrogar els actuals Pressupostos de la Generalitat i van a valorar “tranquil·lament” els seus “pros i contres”.

Soler ha realitzat aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al ple del Consell, on ha comparegut juntament amb la vicepresidenta i portaveu, Mónica Oltra, en ser preguntat pels comptes de la Generalitat per a 2020 i si s’ha parlat amb el Govern central sobre un sostre de despesa per a poder elaborar-les.

El conseller ha reconegut que li estan pegant “moltes voltes” a la possibilitat de prorrogar els comptes d’enguany perquè “la liquidació del 2018 és possible que es tinga, però les bestretes a compte, part fonamental de sistema de finançament autonòmic, és molt difícil que es tinguen perquè ho ha de fer un Govern en plenes funcions en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF)”.

“UN RISC MOLT GRAN”

Segons Soler, “et pots arriscar a fer un pressupost d’ingressos però et pots equivocar moltíssim” i “és un risc molt gran, sobretot en les condicions en les quals estem”. Així, ara hauran de valorar “tranquil·lament, pros i contres d’una pròrroga de pressupostos”, que seria la primera vegada que el Botànic fera alguna cosa així i “no per voluntat pròpia sinó per circumstàncies alienes”, ha remarcat.

El conseller ha assegurat que encara no s’ha pres una decisió, al mateix temps que ha explicat que si finalment s’optara per la pròrroga pressupostària, el projecte de Llei de Mesures Fiscals, de Gestió Administrativa i Financera i d’Organització de la Generalitat, més coneguda com a llei d’acompanyament, “es convertiria en llei ordinària i el tràmit ho decidiria la Mesa de les Corts”.

En tot cas, “seria bo que el 31 desembre estiguera perquè moltes d’aquestes coses (caràcter fiscal, taxes, etc.) cremen en els dits”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =