25n
25N
25N

Els grups del Botànic afirmen que la Llei del Joc és "urgent" i que la campanya contrària no té "dades rigoroses"

Els grups del Botànic afirmen que la Llei del Joc és "urgent" i que la campanya contrària no té "dades rigoroses"
23/05/2020 -

Els ponents de la Llei del Joc en Les Corts del PSPV-PSOE, José Muñoz; de Compromís, Graciela Ferrer, i de Unides Podem, Ferran Martínez, han advertit aquest dissabte que, davant la crisi del coronavirus, la regulació del joc és “necessària i urgent”, al mateix temps que han lamentat que la campanya contra la norma que “no es basa en dades rigoroses”

Així ho han manifestat en una roda de premsa telemàtica per a explicar que aquesta legislació, que es debatrà dilluns que ve en el Parlament valencià, és “una de les lleis més ambicioses d’Espanya”, segons ha indicat el PSPV en un comunicat.

Els representants del Botànic han destacat que aquesta normativa “naix fruit del diàleg social”, després d’un “intens debat amb tot el sector i agents implicats” que ha fet possible una llei “molt equilibrada i necessària”.

Els ponents han lamentat les campanyes contra la llei que s’estan escoltant en les últimes setmanes i que, segons han afirmat, “no es basen en dades rigoroses”. Han recordat que la norma vigent és de 1988 i han defensat que és necessari un nou text adaptat al context actual i que permeta frenar la proliferació de cases d’apostes i salons de jocs, que en els últims sis anys han augmentat un 100% la seua presència en la Comunitat Valenciana.

Així, la norma preveu que aquests establiments no es puguen instal·lar a menys de 850 metres de centres escolars, i que entre ells hi haja una distància mínima de 500 metres.

Respecte a les conseqüències que podria implicar sobre l’hostaleria, els ponents han rebutjat que la instal·lació de comandaments a distància per a activar les màquines escurabutxaques puga implicar el tancament de bars i han recordat que hi ha un període de 12 mesos perquè els establiments hostalers puguen instal·lar el sistema de control remot com el que ja tenen les màquines de tabac.

Finalment, han recordat que amb l’entrada en vigor de la llei l’aplicació de les normes de distància no serà immediata en els 518 salons de joc sinó que l’aplicació serà gradual en funció de quan van demanar la llicència cadascun d’ells, i hauran de complir-ho quan sol·liciten la renovació de la concessió.

“EN MOMENTS DE CRISIS AUGMENTA LA LUDOPATIA”

Per part seua, el portaveu d’Hisenda del grup parlamentari socialista en Les Corts, Jose Muñoz, ha advertit que “si fa tres mesos aquesta norma era necessària, ara amb la crisi post-covid és urgent”. “En moments de crisis com la que estem vivint s’ha demostrat que augmenta la ludopatia i l’addicció al joc que afecta les persones més vulnerables perquè crea una falsa aparença que un colp de sort et pot canviar la vida”, ha exposat.

Per això, ha insistit que aquesta llei “és necessària i urgent ara més que mai” i ha apuntat que “compatibilitza els interessos i la protecció de persones vulnerables amb els interessos d’un sector econòmic que és legal però que ha de ser regulat”.

En la mateixa línia, la diputada i ponent de Compromís en la Llei del Joc, Graciela Ferrer, ha destacat que “si aquesta llei era necessària fa quatre anys, hui, amb la greu situació de crisi a la qual ens enfrontem, encara és més necessària”.

“Estem parlant de regular un sector amb les característiques actuals i no amb les quals tenia quan es va fer la llei de l’any 88, i també que aquesta nova llei incorpora la prevenció de la ludopatia”, ha dit.

Per part seua, el portaveu d’Economia del grup parlamentari de Unides Podem, Ferran Martínez, ha explicat que “les raons que ens van portar a tramitar una nova llei del joc continuen més vigents que mai”.

“Aquesta serà una llei pionera, i a més, és una reivindicació de la societat que ens dotem d’una nova legislació més vigorosa i que protegisca a famílies i als col·lectius més vulnerables de la ludopatia”, ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 5 =