caixa popular

El Botànic demana la regulació del cànnabis terapèutic

Demanen, a més, crear una comissió parlamentària per a buscar possibles solucions

Antonio Estañ, síndic de Podem en les Corts

El Botànic demana la regulació del cànnabis terapèutic
21/03/2018 -

Al·luvió de Proposicions No de Llei el que va haver-hi la setmana prèvia a les Falles en les Corts Valencianes. Ni més ni menys que trenta-tres mocions es van registrar en la cambra legislativa valenciana. La precària situació dels professors associats, la retirada de símbols franquistes dels carrers valencians, la problemàtica sorgida en el nou ‘No-AVE’ entre València i Castelló, la derogació de la ‘llei Mordassa’, la reversió de l’autopista AP-7 o el respecte a la identitat de gènere són alguns dels assumptes a debatre. Una d’aquestes PNL, presentada conjuntament per PSPV, Compromís i Podemos, demana la regulació del cànnabis per a usos terapèutics.

En el tripartit qualifiquen de “fracàs absolut” el resultat de les polítiques prohibicionistes perquè ni s’ha reduït el consum de drogues i a més han donat lloc a organitzacions criminals que controlen l’oferta. En suma, la conseqüència directa ha sigut “un consum sense control de les substàncies, sense informació i sense control de preus, i la persecució penal o administrativa dels consumidors”. I no solament d’aquells que ho fan amb finalitats hedonistes, sinó també dels quals acudeixen al cànnabis amb un objectiu terapèutic.

Les multes per l’autocultiu de cànnabis arriben als 30.000 euros

Les multes poden arribar a 30.000 euros per a aquells usuaris que decideixen conrear la seua pròpia ‘medicina’, encara que també tenen altres opcions, com acudir a associacions específiques en aquest camp o acudir al mercat negre “controlat per estructures criminals”, com argumenten en les formacions del Botànic. Per això, la PNL que es debatrà i votarà pròximament en el parlament autonòmic, demana que el Consell exigisca al Govern flexibilitzar la regulació quant a l’autocultiu i ús del cànnabis amb finalitats terapèutiques sempre baix la indicació i supervisió mèdica i “en patologies en les quals estiga demostrada la seua eficàcia”.

Fran Ferri, síndic de Compromís en les Corts

Així mateix, tant PSPV com Compromís i Podemos volen que les pròpies associacions cannábicas s’autorregulen amb normatives internes i mecanismes de bones pràctiques durant el temps en què no s’haja aprovat encara cap legislació sobre el seu funcionament. I d’altra banda, busquen que es cree una comissió parlamentària per a dilucidar com aconseguir que els pacients puguen accedir a la substància amb caràcter mèdic, amb la participació obligada d’associacions, col·lectius socials, metges, psicòlegs i treballadors socials especialitzats.

En Ciutadans no veuen la proposta amb mals ulls. Sempre que es realitze abans un estudi previ, amb una comissió d’experts i professionals sanitaris, la formació liderada per Mari Carmen Sánchez no s’oposa a la regulació del cànnabis terapèutic. No obstant, no s’aventuren a anunciar el sentit del seu vot, que encara està per decidir.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 3 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018