Patinets sí, però amb limitacions: Per on podran circular i a quina velocitat

Serà obligatori l’ús de llums i timbre, mentre que el casc serà opcional

E.P

Patinets sí, però amb limitacions: Per on podran circular i a quina velocitat
02/10/2018 -

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ja ha presentat l’esborrany de la futura ordenança de mobilitat, que regularà tant el desplaçament i aparcament de tots els mitjans de transport presents en la ciutat de València, com l’ús de l’espai públic que, atenent la petició ciutadana, “serà un espai de més qualitat on es prioritze la figura del vianant”. Així, entorn d’aquesta premissa principal, l’esborrany de la futura ordenança ja ha deixat veure alguns dels detalls que regularan la mobilitat dels famosos patinets elèctrics que tant d’èxit estan tenint.

Els patinets elèctrics mai podran circular per la vorera

Els patinets es regularan en funció de la seua grandària, la seua potència i la velocitat que puguen aconseguir. D’aquesta manera, Grezzi ha explicat que aquells patinets que solament aconseguisquen els 20 km/h se situaran en la categoria A i, per tant, tindran permís per a circular pels carrils bici situats en la calçada a una velocitat màxima de 20 km/h; pels carrils bici situats en la vorera a un màxim de 15 km/h; i per les zones per als vianants marcades a un límit de 10 km/h, mantenint un mínim d’un metre de distància respecte al vianant. Això sí, mai podran circular per les voreres.

Per contra, els patinets de categoria B, és a dir, aquells que aconseguisquen els 25 km/h, no els serà permés circular ni per les voreres, ni pels carrersvde vianants. Sí que ho podran fer per les zones residencials, i per la calçada, sempre que no hi haja carrils bici i es troben en carrers limitats a 30 km/h o en ciclocarrers d’un carril. Així mateix, podran circular pels carrils bici de la calçada a 20 km/h; pels carrils bici de la vorera a 15 km/h; i per les zones per als vianants marcades a 10 km/h.

Serà obligatori l’ús de llum i timbre

Aquests vehicles de desplaçament personal es regeixen amb normes molt similars a les de les bicicletes. En aquest sentit, no solament es podran aparcar en els mateixos llocs que les bicis, sinó que serà obligat que porten llum i timbre. L’ús del casc serà opcional, i des de la regidoria de Mobilitat se’ls recomana l’ús d’elements reflectors.

Com ocorre amb la resta de mitjans de transport, la Policia Local serà l’encarregada de sancionar a aquells que cometen alguna infracció. Així, Grezzi ha sigut contundent quan ha explicat que es considerarà una infracció greu que els patinets circulen per la vorera, ja que “aquesta nova ordenança pretén afavorir al vianant, dotant-li d’un espai públic de qualitat”.

Finalment, i en referència als patinets elèctrics de lloguer, Grezzi ha recordat que es tracta d’una ordenança de mobilitat, encarregada de regular els desplaçaments de cada mitjà de transport, però no li competeix res més. Així, en l’esborrany de l’ordenança, tan solament es fa referència al fet que aquest tipus de transport necessitaran una autorització específica que, tal com s’està fent, l’haurà de gestionar el regidor d’Espai Públic, Carlos Galiana. “L’ordenança sols detalla per on poden circular i on poden aparcar els patinets. Quan aquestes empreses obtinguen l’autorització pertinent, hauran de fer complir als seus usuaris aquestes normes”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 − 1 =

sagunt a escena 2019
turismo salou