25n
25N
25N

Borja López Collado guanya el Torneig de Dramatúrgia de l’Institut Valencià de Cultura

Borja López Collado guanya el Torneig de Dramatúrgia de l’Institut Valencià de Cultura
30/01/2020 -

Borja López Collado va ser proclamat guanyador de la quarta edició del Torneig de Dramatúrgia, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, gràcies al text ‘HIPOCONDRIArt o per què tot em passa a mi?’. La gran final, disputada a la Sala Matilde Salvador de La Nau també comptar amb la representació del text de la castellonenca Begoña Tena, que va quedar subcampiona del torneig.

La gran final va començar a les 19 hores davant d’un públic entusiasmat que va omplir el pati de butaques de La Nau disposat a triar el campió del Torneig. Com en els combats anteriors va prendre la paraula la mestra de cerimònies, Pilu Fontán, per a presentar els dos finalistes del IV Torneig de Dramatúrgia Valenciana: ‘El benjamí Button de Patraix’ Borja López Collado i ‘La corba de la Plana’ Begoña Tena.

Al ring de la Sala Matilde Salvador també van pujar el director adjunt d’Arts Escèniques de l’Institut Valencià de Cultura, Roberto García, i el dramaturg Jordi Casanovas, qui fa huit anys va posar en marxa per primera vegada aquesta original activitat al festival ‘Temporada Alta’ de Girona. Els dos van coincidir en la importància de reforçar i visibilitzar la dramatúrgia viva valenciana i a impulsar aquest tipus d’activitats per la seua capacitat de transformar i d’acostar nous públics a les arts escèniques i a l’escriptura teatral.

Els dos finalistes disposaven de les mateixes premisses a l’hora d’escriure les obres: havien de tindre entre 20 i 35 minuts de duració, dos personatges i una frase inclosa en el text: ‘Maleït cavall que provoques la destrucció d’allò que t’envolta’, extreta de l’obra d’Adrián Novella, guanyador de l’edició passada.

Begoña Tena va presentar la seua obra en primer lloc, un text anomenat ‘Paréntesis’, interpretat pels actors Cristina Fernández i Álvaro Báguena. Una vegada finalitzada la primera representació, va arribar el moment del text de Borja López, ‘HIPOCONDRIArt’ defensat per Jaime Linares i Ángel Figols. Dues propostes plenes d’humor surrealista i certs tocs d’àcida crítica social.
Finalment, com en tots els combats previs, el públic va decidir el guanyador amb els seus vots i va atorgar a l’emergent López Collado el cinturó de campió d’aquesta edició. Així va concloure anit el Torneig de Dramatúrgia Valenciana, organitzat per l’Institut Valencià de Cultura amb la col·laboració de La Nau de la Universitat de València, després de set intensos combats realitzats al Teatre Arniches d’Alacant, al Principal de Castelló i a la Sala Matilde Salvador, en els quals han participat huit dramaturgs i 29 actors i en els quals el públic ha gaudit de la nova dramatúrgia valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 6 =