25n
25N
25N

Boris Giltburg torna a actuar amb l'Orquestra de València

Boris Giltburg torna a actuar amb l'Orquestra de València
13/11/2019 -

Torna el concertista Boris Giltburg a actuar amb l’Orquestra de València, per a interpretar demà dijous el “Concert per a piano núm. 2” de Franz Liszt, una obra concertant de gran dificultat, que comptarà amb la direcció del mestre Karel Mark Chichon, actual titular de la Filarmónica de Gran Canaria i que debuta amb la formació simfònica valenciana.

Boris Giltburg, a més, inicia amb aquest concert la seua labor com a artista resident del Palau de la Música per a la present temporada. La regidora de Cultura i presidenta del Palau de la Música, Gloria Tello, ha valorat la incorporació de Giltburg com a solista resident, un càrrec afavorit pel mestre Ramón Tebar i el director del Palau Vicent Ros, perquè “després de l’enriquidora experiència de la temporada passada experimentada amb el violoncel·lista Gaultier Capuçon, enguany tornem a comptar amb un solista de gran reconeixement internacional, que prestigia encara més la nostra institució i redunda en eixa excel·lència en què estem treballant per a la nostra Orquestra”. Al marge del concert de demà i al llarg de la temporada, Giltburg oferirà diferents màsters classes adreçades a estudiants dels conservatoris superiors de la Comunitat Valenciana, y un concert amb membres de la mateixa Orquestra, en el cicle “Cambra al Palau” que es desenvolupa a l’Almodí.

En el programa d’abonament de demà també es podrà escoltar el “Divertimento núm. 4” en si bemoll major para vents del compositor valencià Vicent Martín i Soler, que comptarà amb la participació de les professores i professors de la mateixa Orquestra: José Teruel i Gracia Calatayud, oboés; Enrique Artiga i David Martínez, clarinets; Ignacio Soler i Miguel Ángel Pérez, fagots; i Santiago Pla i Antonio Benlloch, trompes. “Postludium ICE” d’Andris Dzenitis i la suite en versió 1919 de “L’ocell de foc” d’Igor Stravinski, completen el repertori.

Boris Giltburg va debutar en febrer d’enguany amb gran èxit interpretant el Concert per a piano núm. de 3 de Serguéi Rajmàninov. En 2002 va guanyar el segon premi en el Concurs de Santander i en 2011, en el Concurs Arthur Rubinstein. En 2013 va guanyar el primer premi en el Concurs Reina Elisabeth. Ha tocat amb formacions com la Philharmonia Orchestra i les Filharmòniques d’Israel, Londres, Rotterdam, Hèlsinki i Sant Petersburg. En 2010 va debutar en els BBC Proms de Londres. Per a celebrar l’aniversari de Beethoven en 2020 presenta un projecte únic per a interpretar totes les sonates, filmant i fent blogs sobre el procés a mesura que avança i, apareixent en la BBC TV.

Chichon ha dirigit als conjunts de teatres com la Metropolitan Òpera de Nova York, Òpera Estatal de Viena, Deutsche Oper a Berlín, Òpera Estatal de Baviera a Muni, Teatre dell’Opera di Roma o Teatre Comunale di Bologna, i a orquestres com la Royal Concertgebouw d’Amsterdam, simfòniques de Londres, Ràdio de Berlín, Viena i Tòquio, la Suisse Romande, Nacional de Bèlgica, Simfònica Nazionale della RAI, Filharmònica de Montecarlo i Orquestra Nacional de Rússia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 2 =

lleida 2020
activem alfafar