25n
25N
25N

Bons descompte per a xicotets comerços, cultura i hostaleria de València per a incentivar el consum

Bons descompte per a xicotets comerços, cultura i hostaleria de València per a incentivar el consum
19/11/2020 -

L’Ajuntament posarà en marxa bons descompte per als xicotets comerços, la cultura i l’hostaleria de la ciutat. Així ho ha aprovat hui el ple municipal amb els vots a favor de tots els grups municipals llevat de Vox, que s’ha abstingut. Es tracta d’un programa d’incentius al consum i a l’activitat econòmica del comerç de proximitat i del sector cultural, que es complementarà amb una campanya informativa per donar a conéixer la iniciativa. El ple també ha aprovat hui continuar complementant a nivell municipal les iniciatives sanitàries que prenguen el Ministeri i la Conselleria de Sanitat.

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat un programa específic d’incentius al consum i l’activitat econòmica mitjançant l’emissió de bons descompte dedicats al comerç de proximitat, l’hostaleria i el sector cultural de la ciutat. Prèviament a la seua implantació, en l’any 2021, s’encetaran consultes amb la comissió tècnica d’associacions de comerciants del Consell Local de Comerç així com amb les distintes associacions d’hostaleria i culturals de València. L’acord municipal també inclourà una campanya informativa de difusió del programa entre la població.

El programa consisteix en l’emissió de bons que permeten la compra en xicotets comerços, l’assistència a actes culturals i el consum en locals d’hostaleria amb un descompte, que paga l’ajuntament. Ciutadans, que ha presentat la iniciativa inicial que posteriorment ha estat modificada per l’equip de govern, ha estimat que la iniciativa tindrà un cost aproximat d’un milió d’euros per a les arques municipals.

Tots els grups han votat a favor llevat de Vox, que s’ha abstingut. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha destacat el treball que l’equip de govern està fent per ajudar als xicotets comerços durant la pandèmia i ha subratllat que el pressupost del seu departament per a 2021 “puja més d’un milió cent mil euros respecte a 2020”.

El regidor del PP, Santiago Ballester, creu que l’equip de govern “no està fent el necessari per ajudar els xicotets comerços” i ha demanat “un pla de modernització i digitalització del sector en la nostra ciutat”.

L’edil de Ciutadans, Rafael Pardo, diu que els xicotets comerços i els autònoms estan en situació de “màxima vulnerabilitat durant la pandèmia” i ha posat el cas d’ajuntaments, “com Xàtiva, Mislata o Burgos”, on la mesura dels bons descompte “està funcionant i permetrà salvar la campanya de Nadal”.

Per últim, el regidor de Vox, José Gosálbez, ha anunciat l’abstenció del seu partit al·legant que no estan en contra de la mesura, però que prefereixen “destinar els diners a exempcions fiscals directes en comptes de mesures d’incentiu al consum”.

REPARTIMENT DE 100.000 MASCARETES

L’Ajuntament ha aprovat continuar complementant a nivell municipal les mesures que, en matèria sanitària, prenguen la Conselleria i el Ministeri de Sanitat. La moció aprovada, amb els vots a favor de Compromís i el PSPV-PSOE, es produeix arran de la petició formulada pel Partit Popular i Vox per repartir gratuïtament mascaretes entre la població. El regidor Emiliano García ha recordat que el consistori “va anunciar ahir mateix que repartirà 100.000 mascaretes cedides per l’Ajuntament xinés de Xi’an entre els col·lectius vulnerables de la ciutat”. Igualment, segons García, “aquest ajuntament va formalitzar fa unes setmanes la compra d’altres 24.200 mascaretes per reforçar la protecció sanitària dels grups amb majors necessitats mèdiques”.

La regidora del PP, María José Ferrer, ha dit que “les mascaretes de màxima protecció són inassequibles per a molta població” i “s’utilitzen dotze hores més del que aconsella l’Organització Mundial de la Salut”.

El regidor de Ciutadans, Javier Copoví, ha afirmat que “els espanyols hem pagat milions de mascaretes amb un sobrecost per culpa de tindre un IVA del 21% quan es tracta d’un producte de la màxima necessitat”.

Per la seua part, el regidor de Vox, José Gosálbez, ha dit que una família de quatre persones “gasta 200 euros al mes en mascaretes” i que “és un cost que moltes no poden assumir”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − catorze =