25n
25N
25N

El Bo Viatge es prolongarà fins a 2022

Amb l’emissió de mil bons més, el programa Viatgem CV de la Generalitat comptabilitza fins hui 30.000 bons

El Bo Viatge es prolongarà fins a 2022
09/04/2021 -

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que el Bo Viatge, que forma part del programa ‘Viatgem Comunitat Valenciana’, es prorrogarà durant l’any vinent 2022. De moment, s’han emés mil bons més dins d’aquesta iniciativa, per la qual cosa la Generalitat ja ha comptabilitzat una suma que aconsegueix els 30.000 bons en total.

Així, Colomer ha anunciat que la campanya del Bo Viatge s’ampliarà a 2022 amb l’objectiu de continuar estimulant la demanda turística en temporada baixa. Segons les últimes estimacions, en aquest primer semestre de 2021, els destins més demandats es troben a la província d’Alacant, com és el cas de localitats com Benidorm, Finestrat, Altea, Calp, Benimantell, Xàbia i Alacant.

Cal recordar que la Generalitat té com a objectiu que aquest programa siga capaç incentivar la demanda de serveis turístics prestats en la Comunitat Valenciana en períodes d’estacionalitat, pal·liar les conseqüències econòmiques i socials generades per la Covid-19 sobre el sector turístic valencià i prolongar l’activitat i l’ocupació.

El programa compta en l’actualitat amb 1.436 empreses adherides, en la seua majoria agències de viatge (581). El programa està dotat amb 12 milions d’euros per als dos períodes de 2021: de l’1 de gener al 15 de juny i del 15 de setembre al 31 de desembre i en total s’han registrat per a aquest primer període del Bo Viatge un total de 77.370 persones.

Situació turística per Setmana Santa

La campanya de Setmana Santa ha impulsat un 60% l’ocupació hotelera a l’interior de la Comunitat Valenciana, mentre que en el litoral tan sols ha augmentat un 50%, ja que el percentatge d’obertura en aquesta zona és tan sols del 30% en relació a tota l’oferta hotelera. Només  tres de cada deu hotels han obert. L’ocupació “està emmarcada en la valoració que tenim del primer semestre d’enguany, que és d’uns mesos de molta complicació per al sector turístic”, ha assenyalat el secretari autonòmic de Turisme.

Així mateix, Colomer ha apuntat que en el segon semestre de 2021 s’espera el “ressorgir del turisme, sempre al compàs de la situació sanitària i del ritme de vacunació”. Tot això, després d’un inici d’any que no ha sigut gens fàcil per al sector turístic, i el representant autonòmic ha recordat que “estem en un any molt complicat, hem passat un primer semestre, on s’inclou la Pasqua, molt complicat”.

Terminis i funcionament de la llista d’espera

Es tracta d’un bo descompte del 70% per a viatjar per les tres províncies valencianes, amb l’objectiu d’incentivar la demanda de serveis turístics interns en períodes d’estacionalitat davant els negatius efectes socioeconòmics ocasionats per la COVID-19.

El programa Viatgem CV es troba en un primer període, que es va posar en marxa el passat 1 de gener i estarà vigent fins al pròxim 15 de juny a través de la plataforma bonoviajecv.gva.es.

Cal recordar que cada Bo Viatge emés per Turisme Comunitat Valenciana suposa una reserva de crèdit de 600 euros, en el cas que no es formalitze la reserva en el termini de 7 dies o no s’esgote la quantitat màxima en aplicar la bonificació del 70%, s’alliberen més codis i es van adjudicant més bons per ordre de llista d’espera. En el moment actual, la llista d’espera va pel número 20.271.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × cinc =