25n
25N
25N

El Bo Viatge registra mil sol·licituds durant la primera hora

El Bo Viatge registra mil sol·licituds durant la primera hora
20/10/2020 -

Turisme Comunitat Valenciana ha activat aquest dimarts a les 12 hores el programa Viatgem CV, que distribuirà el Bo Viatge Comunitat Valenciana, amb descomptes del 70% per a viatjar per la Comunitat i amb un total de 700 empreses adherides.

Aquestes empreses són des d’agències de viatges, hotels, blocs o conjunts d’apartaments turístics, càmpings, cases rurals, albergs i empreses gestores d’habitatges d’ús turístic, totes elles inscrites en el Registre de Turisme Comunitat Valenciana.

Per al secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, “aquesta xifra respon a una gran acceptació i acolliment per part del sector de la Comunitat Valenciana, que espera que aquest programa ajude a pal·liar les conseqüències econòmiques i socials generades per la COVID-19, incentivant el consum turístic i contribuint a prolongar l’activitat i l’ocupació”.

En aquest programa “hem intentat paquetitzar proposades de tota mena, l’interessant és que es combine la pernoctació amb l’oferta complementària, que incloga cultura, gastronomia, turisme actiu, entre altres”, ha afegit.

“L’important és que fluïsquen els recursos cap al sector, ajudar a la supervivència del teixit empresarial és una premissa fonamental per a Turisme”, ha recalcat el secretari autonòmic.

Colomer ha recordat que “és moment d’encoratjar el viatge de proximitat” i ha animat a les empreses valencianes que encara no ho hagen fet, a sumar-se al programa, que continuarà obert a noves adhesions fins a desembre.

1.000 sol·licituds durant la primera hora

La plataforma d’inscripció al programa bonoviajecv.gva.es, (consultar aquí), activa per a la ciutadania a partir d’aquest dimarts, ha rebut 600 peticions per minut i el sistema està limitat per a evitar que es col·lapse.

Cal assenyalar que el sistema continua funcionant i de manera gradual s’anirà habilitant l’accés i la tramitació de totes les sol·licituds. De fet, durant la primera hora de funcionament de la plataforma s’han registrat 1.193 persones.

Des de Turisme es recorda que no s’han esgotat els bons i que es poden sol·licitar fins al pròxim 31 de desembre de 2021, depenent del període de temps en el qual es desitge viatjar. Aquest programa està dotat amb un total de 14,3 milions d’euros.

El secretari autonòmic de Turisme demana “paciència als ciutadans que avui vulguen adquirir el seu bo”, i ha assenyalat que “a causa de la dinàmica i a l’expectativa generada la plataforma pot portar a aturs momentanis, que s’aniran solucionant al llarg de la jornada”.

Segons Colomer “des de la seua activació a les 12 hores, el volum de sol·licituds alhora ha estat elevat, símptoma del gran acolliment i èxit de la iniciativa, per la qual cosa es recomana esperar i intentar accedir al llarg del dia”.

Inscripció

Es podran beneficiar d’aquestes ajudes les persones físiques que, sent majors d’edat, estiguen empadronades en un municipi de la Comunitat Valenciana i s’inscriguen en el programa. Cada persona física únicament podrà sol·licitar una ajuda per cadascun dels tres períodes del programa.

La inscripció de la persona sol·licitant es farà de manera telemàtica a través de la plataforma web.

La inscripció la podrà realitzar la persona sol·licitant directament o a través dels establiments d’allotjament turístic o agència de viatge adherits al programa Viatgem Comunitat Valenciana i, per a això, es necessitarà la signatura electrònica i emplenar una declaració responsable assegurant que es compleixen els requisits de majoria d’edat i empadronament.

El bo es podrà gastar en una reserva per a viatjar en 3 períodes diferents:

 • Entre el 20 d’octubre i el 31 de desembre de 2020
 • Entre l’1 de gener i el 24 de març de 2021
 • Entre el 13 d’octubre i el 31 de desembre de 2021.

Cal assenyalar que només es podrà usar un Bo Viatge CV per persona en cada període i, segons el període en el qual es vulga viatjar, s’ha de sol·licitar el bo en un termini determinat, no abans.

Els terminis d’inscripció són:

 • Per a viatjar entre octubre i desembre de 2020, se sol·licita el bo entre el 20 d’octubre i el 20 de desembre.
 • Per a viatjar entre gener i març, se sol·licita entre l’1 de gener i el 19 de març de 2021.
 • Per a viatjar entre octubre i desembre de 2021, la sol·licitud s’ha de fer entre el 13 d’octubre i el 20 de desembre de l’any que ve.

Una vegada realitzada la inscripció, la persona sol·licitant rebrà el seu corresponent bo amb un codi, que s’haurà de canviar a l’hora de fer la reserva en l’agència de viatges o directament en l’establiment hoteler. Encara que es pot viatjar en la data que es desitge, compresa en els tres períodes indicats, la reserva s’ha de fer en una setmana després de la sol·licitud perquè el codi caduca 7 dies després.

Així mateix, és necessari que la reserva incloga almenys dues nits d’allotjament. Si, a més de l’allotjament, es reserva també el servei de restaurant, com a màxim es podrà bonificar el règim de mitja pensió.

Adhesió d’allotjaments turístics i agències de viatge

L’adhesió de les empreses al programa Viatgem CV es realitzarà de manera telemàtica a través de la plataforma web bonoviajecv.gva.es, i podrà sol·licitar-se durant tota la vigència del programa.

Els requisits que han de complir els allotjaments turístics són:

 • Estada mínima de dos dies consecutius en el mateix allotjament adherit al programa
 • Altres serveis prestats directament en el qual es podran incloure:
 • Manutenció, que ha de ser com a màxim de mitja pensió
 • Altres serveis prestats amb mitjans propis de l’establiment: servei de salut i benestar, serveis esportius, excursions i activitats d’animació, així com aparcament.

Els requisits de les agències de viatge són:

 • A més dels serveis contemplats per als establiments d’allotjament, l’estada mínima de dos dies consecutius és un servei que obligatòriament ha d’incloure.
 • Altres serveis prestats durant els dies de l’estada, d’acord amb la definició d’activitats i serveis turístics continguda en la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat.
 • Dotació pressupostària i import de l’ajuda
 • L’import global màxim de les ajudes a concedir ascendeix a 14.300.000 euros, dels quals 4.300.000 correspondran a l’exercici 2020 i, la resta, fins a 10.000.000 a l’exercici 2021.

L’import de les ajudes serà del 70% dels serveis turístics objecte de l’ajuda, inclòs l’IVA, fins a un màxim de 600 euros per ajuda concedida.

L’import concedit serà deduït a la persona beneficiària en la factura corresponent als serveis objecte d’aquesta, pels establiments d’allotjament turístic i agències de viatge. Una vegada prestat el servei i presentada la justificació corresponent, les ajudes seran abonades als establiments d’allotjament turístic i agències de viatges.

Telèfon per a dubtes i consultes

Turisme Comunitat Valenciana ha habilitat dues línies telefòniques per a dubtes i consultes a prop d’aquest programa, una d’elles d’atenció a la ciutadania, 960 992 778 i una altra d’atenció a empreses, 960 992 779.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =