25n
25N
25N

Bonig veu una "vergonya i humiliació" que Puig "accepte callat canviar drets per deute"

Bonig veu una "vergonya i humiliació" que Puig "accepte callat canviar drets per deute"
08/02/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha qualificat de “vergonya i humiliació per als valencians que Puig accepte callat canviar drets per deute” a la reunió el Consell de Política Fiscal i Financera.

Bonig ha clausurat aquest dissabte, juntament amb la portaveu del Partit Popular en el Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, i el president del PP de la província de Castelló, Miguel Barrachina, l’escola de formació de NNGG a Benicàssim.

La líder dels ‘populars’ ha indicat que “el Consell de Política Fiscal i Financera va ser una nova humiliació de l’Estat i, després de la visita de Sánchez a l’inhabilitat Torra, ahir es va trencar aqueix principi d’igualtat”. “Les comunitats governades pel PP van reaccionar contra aqueix atropellament i alguna socialista també el va fer. Puig res”, ha asseverat.

“És una vergonya que Puig no estiga reclamant des del seu retir a Dénia que el senyor Sánchez complisca amb la Constitució que estableix que tots els espanyols som iguals davant la llei. Tenien el mandat de les Corts de fixar el dèficit de l’1,2% i van admetre el 0,2. Això són retallades de mil milions d’euros als quals s’ha de sumar els 1.325 milions d’euros ficticis que Puig ha ficat en els pressupostos. És a dir, que hi ha unes retallades als valencians en drets bàsics de 2.325 milions d’euros. Això ha portat Soler de Madrid”, ha criticat.

Segons Bonig, “tampoc se sap res del canvi de model de finançament”. “Res es va dir. I Compromís calla. I això de l’IVA és una altra vergonya. La ministra diu que aqueixos diners, que ja li ho han gastat a col·locar gent i a comprar voluntats, no li ho dóna als espanyols per a pagar la dependència, millorar l’educació pública, la sanitat que això no ho retorna, però això  permetrà que tinguen més dèficit i més deute”, ha manifestat.

“Han protestat les comunitats governades pel PP però no hem escoltat a Puig. Simplement li recordaré el que deia Oltra: no es poden canviar drets per deute, perquè això és el que fet. Puig ha canviat drets per deute. Humiliació total”, ha agregat.

MESA DE “CLAUDICACIÓ DE L’ESTAT”

Isabel Bonig ha continuat indicant que “en aqueixa taula vergonyant de Sánchez amb Torra, de claudicació de l’Estat, de ruptura dels principis d’igualtat i solidaritat, es tracten assumptes que afecten a tots els espanyols i als valencians. I Puig calla immisericorde. Entre altres, hi ha inversions per al Port de Barcelona. Ara s’entén per què s’oposa Ribó a l’ampliació del Port de València. No a l’ampliació del Port de València perquè cal prevaldre al de Barcelona. I mentre els socialistes callen perquè prefereixen ser catalans de segona a valencians de primera”.

“El que no fa Puig com a president que sí que fan altres presidents socialistes, ho farem nosaltres. Ahir ja vam enviar al Consell de Ministres la reclamació prèvia a la via judicial. I continuarem. No pararem de reclamar el que ens correspon als valencians. Volem que ens retornen els 281 milions d’euros necessaris per a pagar la sanitat i l’educació. Aqueixos diners és dels valencians”, ha asseverat.

Respecte a l’educació, Bonig ha assenyalat que “l’educació és un ascensor social, cal apostar per una educació pública de qualitat, sense sectarismes”.

“Quaranta sentències avalen que la política educativa de Puig i Oltra és contrària a dret, a la Constitució i a l’Estatut d’Autonomia. Han generat divisió, utilitzen el valencià per a confrontar, per a excloure, per a fer aquesta terra xicoteta, on només estiguen ells i impedir que vinga gent de fora per molt brillants que siguen. Això és el que volen imposant el requisit lingüístic en la Llei de Funció Pública. El PP està disposat a donar-li suport. El valencià ha de ser un mèrit no un principi d’accés fonamental. Ací té Puig al PP per a eliminar el requisit lingüístic. No volem una comunitat excloent”, ha assenyalat.

La presidenta ha indicat a “aquestes escoles de formació són fonamentals perquè hui la política és una vocació però requereix coneixements, també a ser comunicatius. Cal formar-se i fer autocrítica per a millorar. També cal ser combatius ideològicament”.

“No val sol amb gestionar millor que l’esquerra, més eficaces i eficients, sinó que cal comunicar-ho, perquè si no es comunica, al final, la gent no té informació. Hem de ser capaços de resoldre els problemes de la gent. Hui al discurs polític s’ha instaurat la mentida, el veiem dia a dia amb Sánchez”, ha indicat.

En la jornada han intervingut representants de NNGG de diferents municipis de la província de Castelló, així com diputats en Les Corts i en el Congrés. Hi ha hagut dues taules redones: “Llibertat educativa” i “La deriva populista de l’esquerra”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − 1 =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud