25n
25N
25N

Bonig: "Nosaltres ja hem dit per activa i per passiva no a la taxa turística"

El PP presentarà mocions als ajuntaments de zones turístiques en contra d’una taxa turística

Bonig: "Nosaltres ja hem dit per activa i per passiva no a la taxa turística"
11/07/2019 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat la presentació de mocions en tots els ajuntaments de zones turístiques en contra de la imposició d’una taxa turística. “Nosaltres ja hem dit per activa i per passiva no a la taxa”, ha incidit.

Així s’ha pronunciat Bonig en declaracions als mitjans acompanyada del portaveu de l’àrea en Les Corts, Manuel Pérez Fenoll, després de reunir-se en la seu del partit amb alcaldes i portaveus populars dels municipis més turístics de la província de València.

Respecte a la taxa turística, Bonig ha lamentat que des del Consell “s’enreden en baralles internes via Twitter” i ha demanat que si tenen una proposta la presenten i comence a discutir-se.

La presidenta del PPCV ha manifestat el seu rebuig a aquest gravamen “sobretot en un moment on el turisme està experimentant un canvi que requereix d’un pla estratègic” ja que la taxa suposaria “un minvament competencial en benefici d’altres destinacions”.

Ha subratllat que el turisme vacacional de sol i platja valencià té molts competidors que ofereixen “el mateix”, per la qual cosa la taxa tindria conseqüències. A més, ha indicat que no es pot justificar que ciutats com Londres o París la tenen perquè aquestes ciutats, com Barcelona, Madrid o la mateixa València “són irrepetibles, però el sol i platja no”.

Preguntada sobre si llavors veuria bé una taxa a València ciutat, ha indicat que no és partidària de la taxa turística tampoc ací i s’ha mostrat contrària al fet que s’establira una taxa de caràcter municipal perquè “generaria distorsió en el mercat” i una nova competència per als ajuntaments.

“La taxa turística és el fàcil: jo grave el turisme amb una taxa, no vull ser el dolent, la done als ajuntaments i que s’apanyen, generaria problema a efectes burocràtics que no tots poden assumir”, ha indicat.

Per a Bonig, “l’esquerra fa el fàcil i el que millor sap fer: apujar impostos, penalitzar als usuaris i turistes amb una taxa, i recaptar més per a gastar-li-ho ja veiem en quina, a augmentar els endollats, els càrrecs i l’estructura administrativa”.

La dirigent del PPCV ha lamentat que “mentre aviven aquesta polèmica, segueixen sense resoldre el problema del Pativel que afecta quiosquets, escoles de vela, pràctica d’esports nàutics” o el tema dels apartaments turístics que està paralitzat i sense resoldre.

Vam proposar un pla per a la seua regularització, Puig el va anunciar però després no “va quedar en res com sol ocórrer sempre amb Puig, un mer anunci i foto sense concreció”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 2 =