Bonig es compromet a defensar el valencià "sense adoctrinament" i reitera el rebuig al requisit lingüístic

Guardar

bonig_valenciano
bonig_valenciano

La presidenta del Partit Popular en la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha expressat aquest dijous els "compromisos" d'aquesta formació en defensa del valencià "sense adoctrinament catalanista", en contra del requisit lingüístic i a favor de la "llibertat d'elecció de llengua" en l'ensenyament.

Bonig s'ha pronunciat d'aquesta manera després de reunir-se amb la Plataforma pels Drets Lingüístics en l'educació, en presentar en roda de premsa "els sis compromisos lingüístics que assumeix el PPCV" amb vista a "les eleccions municipals i autonòmiques" del pròxim mes de maig.

La citada plataforma la integren Concapa CV, Federació d'APAS d'Alacant, Escola I Família, Fcapa València, Concapa Castelló, Defensa del castellà, Idiomes i Educació i la Fapa Gabriel Miró d'Alacant.

Entre els compromisos del PPCV també està "revertir el model d'immersió lingüística per a recuperar el castellà", que "un de cada cinc centres nous impartisca el 80 per cent d'assignatures en anglés" i que l'alumnat "s'expresse correctament en castellà, valencià i anglés".

La responsable 'popular', que ha expressat el seu defensa i foment del valencià "des de la llibertat i no des de la imposició", ha afirmat que seu ha sigut el partit que "ha estat des del principi d'aquesta legislatura treballant en la defensa de la llibertat lingüística".

En aquest sentit, ha assenyalat que el PPCV a més d'"estar treballant" per mitjà d'iniciatives en aqueixa direcció ha estat "impugnant en els tribunals" decisions que no compartia en aquest àmbit i ha ressaltat que en aqueixes accions judicials "fins ara" i "en la immensa majoria o en la pràctica totalitat" dels casos s'ha donat la raó a aquesta formació.

Isabel Bonig ha apuntat que els 'populars' valencià han impugnat en l'àmbit educatiu i també contra el decret d'usos administratius i el de la creació de l'oficina lingüística front "a la imposició del valencià" i a mesures que "no tenen en compte ni la llei de procediment administratiu, ni la relació amb altres administracions, ni la Constitució, ni l'Estatut" d'Autonomia.

BATALLA "EN SOLITARI"

La presidenta del PPCV ha comentat que aquesta ha sigut una "batalla judicial" empresa "perquè el Consell ha sigut incapaç de dialogar, participar i escoltar a la societat civil valenciana" i ha subratllat que l'ha duta a terme aquest partit "en solitari".

Després d'això, ha estimat "fonamental la llibertat d'elecció dels pares" i ha afirmat que, en conseqüència, "no solament es plasma en el projecte polític sinó que es porta" a "els tribunals", als qui "dirimeixen en un Estat de Dret els conflictes". "Ací l'únic que ha anat és el PP", ha ressaltat.

"Eixirà el PSPV, Podem i Compromís dient que el PP és el partit que va en contra del valencià, de la nostra llengua i de les nostres tradicions però això és mentida. No accepte que ens diguen això perquè si algun ha fet per l'escolarització i l'aprenentatge del valencià en la Comunitat ha sigut el PP", ha agregat Isabel Bonig.

Referent a això, ha exposat que quan va arribar aquesta formació a la Generalitat en 1995 hi havia 74.000 estudiants en línies en valencià que en el curs 2014/2015, l'últim que va coincidir amb el PP al capdavant de l'administració autonòmica, havien passat a ser més de 234.000 alumnes".

"Per tant, no admetem cap superioritat dels partits d'esquerra dient que el PP està en contra del valencià" perquè aquesta formació "vol parlar en valencià i parla valencià", ha manifestat Bonig, que ha considerat que aquesta llengua "és un patrimoni que cal protegir i reconéixer".

"COMUNITAT BILINGÜE"

Després d'això, ha precisat que "per damunt de tot està la llibertat dels pares a l'hora de triar la llengua en la qual volen que aprenguen els seus fills" i ha destacat que els 'populars' valencians no volen "que el castellà i el valencià siguen motiu d'enfrontament".

"Volem que aquesta comunitat siga bilingüe des del respecte i l'orgull, no des de la imposició", ha insistit Isabel Bonig. Ha agregat que aquest és "el plantejament que sempre hem vingut defensant en les Corts i ajuntaments amb iniciatives i en els tribunals amb recursos davant la imposició i sectarisme".

Arxivat a:

Destacats