25n
25N
25N

Bonig alerta que les restriccions "no serviran de res si no van acompanyades de mesures sanitàries"

Bonig alerta que les restriccions "no serviran de res si no van acompanyades de mesures sanitàries"
24/10/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha alertat que la restricció de la mobilitat nocturna, que entra en vigor aquesta matinada, “no servirà de res si no va acompanyada de mesures sanitàries”, per la qual cosa ha demanat no siga una cosa aïllada”. Així, ha insistit que les restriccions “han de ser a escala nacional i acompanyades d’ajudes econòmiques als sectors afectats”.

Bonig, que ha participat hui juntament amb el president del PP a la província de València, Vicent Mompó, en una reunió a Torrebaja amb càrrecs i afiliats del PP de la comarca del Racó d’Ademuz, ha mostrat la seua “sorpresa” per l’actual situació.

“Si fa a penes una setmana Puig proclamava que estàvem fenomenal ara, de sobte, anuncia mesures restrictives”, ha criticat. Així, Bonig ha manifestat que el PP està a favor de restringir la mobilitat “com una manera de contenir el contagi massiu” però ha demanat que “no siga una mesura aïllada”. “Ha d’anar acompanyada de sèrie de mesures sanitàries sense les quals serà impossible contenir l’expansió de la pandèmia”, ha defensat.

“Necessitem resoldre els problemes que té la Comunitat en matèria d’atenció primària, en els MIR i suport als professionals, més PCR, resultats ràpids i que el rastreig dels contagiats en les primeres 24 hores es duga a terme”, ha apuntat, i ha agregat que “sense aquestes mesures serà molt difícil que tinguen èxit totes les altres de restricció de la mobilitat”.

La presidenta del PPCV ha advocat perquè la restricció de la mobilitat “siga general en tota Espanya amb uns criteris epidemiològics fixats pel govern d’Espanya competent, amb un marc normatiu comú, i acompanyat d’un pla econòmic de recuperació”.

En aquest sentit, ha lamentat que “ací s’han demonitzat uns sectors que el que necessiten és un pla d’ajudes econòmiques”. “El que no podem és criminalitzar a un sector com el de l’hostaleria, la restauració o l’oci nocturn que ha complit totes les normes”, ha assegurat.

La líder ‘popular’ ha destacat que “en general, els valencians estan sent molt responsables”, per la qual cosa ha defensat que “els polítics hem de donar exemple”. “No poden donar-se situacions com la vista a l’agost amb Puig posant sense màscara amb dos ministres i sense guardar la distància de seguretat”, ha afegit.

Finalment, ha subratllat que la sanitat “no està renyida amb l’economia”, per la qual cosa ha advocat per “una bona gestió sanitària perquè si no serà impossible la reactivació econòmica”.

“Si cal prendre aquestes mesures restrictives, el que fa falta és un pla d’ajudes econòmiques per a determinats sectors perquè les que s’han posat en marxa fins ara són insuficients per a detenir la situació aclaparadora que estan patint”, ha afirmat, al mateix temps que ha demanat un ajornament de crèdits ICO, d’impostos i, “sobretot”, un pla d’ajudes directes “als sectors més afectats”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − 2 =