25n
25N
25N

Bonig remet a Puig 5 mesures per a la tornada a escola: infermers, classes per streaming, tests, protocols i conciliació

Bonig remet a Puig 5 mesures per a la tornada a escola: infermers, classes per streaming, tests, protocols i conciliació
26/08/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha presentat aquest dimecres cinc mesures concretes per a una “tornada a escola segura” que ha remés al president de la Generalitat, Ximo Puig: infermers escolars, classes en directe per streaming, test massius, protocols clars i mesures per a la conciliació familiar.

Així ho ha explicat en una roda de premsa al costat de la portaveu d’Educació del grup ‘popular’ en Les Corts, Beatriz Gascó, en la qual ha recordat que “el virus no es pren vacances” i ha recomanat a Puig que “es done una volta pels centres de salut i els hospitals i veurà quina és la vertadera realitat”.

“Hui –ha lamentat– finalment i a només deu dies de l’inici de curs es reuneixen Puig, Barceló i Marzá per fi, quan veiem que la situació en la Comunitat Valenciana és preocupant”.

La líder del PPCV ha plantejat al ‘president’ cinc mesures “consensuades amb la comunitat educativa que hauria d’aplicar”. La primera d’elles, sobre la qual el PP ja ha fet èmfasi en anteriors ocasions, és la figura de l’infermer escolar, “fonamental per a controlar els centres educatius perquè el virus sol es pot atallar amb una detecció precoç”.

Així, considera Bonig que “d’aqueixos 207 milions que han de vindre des de Madrid, 58,8 han d’anar a implantar la figura de la infermera escolar perquè controle els pans de contingència i coordine l’acció amb els centres d’atenció primària que estan saturats”. “Hi ha diners, és una qüestió de gestió. Ens sumem a la petició de sindicats com a UGT i CCOO a Madrid on demanen la infermeria escolar ja”, ha incidit.

En segon lloc, el PP proposa un “pla de digitalització amb classes retransmeses en directe per streaming, especialment en Secundària, ja que les classes seran semipresencials, proporcionant una targeta de dades i webcam a les aules”.

“Ens sembla molt bé les 14.000 tauletes que s’han comprat, però cal fer un sobreesforç perquè són molts els alumnes que no tenen aquests mitjans”, ha afegit Bonig.

En tercer lloc, veu necessari realitzar tests a tota la comunitat educativa com a prevenció: “Hem de detectar precoçment als asimptomàtics que estan contagiats . És el que està fent tota Europa, Galícia, Madrid i Catalunya, però i arribem tard, això hauria d’estar en marxa aquesta setmana”.

Segons ha indicat Bonig, s’ha reunit amb els col·legis professionals de veterinària, farmacèutics i odontòlegs de la Comunitat com a solució per a “no saturar els centres de salut”, ja que “són professionals sanitaris perfectament capacitats per a fer les proves PCR”. Amb aquesta proposta, l’infermer o infermera escolar seria l’encarregat de detectar els símptomes i acudint a una farmàcia, una clínica d’odontologia o una clínica veterinària es podrien fer les proves i en 24 hores saber si la persona està contagiada.

Una altra de les propostes del PPCV és posar en marxa “protocols clars en Educació perquè hi ha molts dubtes sobre neteja i higienització”.

LLEI DE CONCILIACIÓ

Finalment, han presentat un projecte de llei sobre conciliació familiar amb “una sèrie de mesures que fomenten el teletreball, plans d’ajuda a les empreses, flexibilitat horària i ajudes concretes”.

Segons ha indicat Bonig, a l’escola infantil “la mesura estrela” és la gratuïtat de l’ensenyament de zero a tres anys, “amb personal especialitzat, format i que reuneix totes les condicions per a evitar que els pares, especialment aquells que no tenen capacitat econòmica, hagen d’acudir a altres instruments no tan fiables com poden oferir les escoles infantils”.

La presidenta del PPCV ha destacat que han enviat a Puig aquesta proposta de nou: “Per responsabilitat li torne a oferir a Puig el nostre suport i mesures concretes per a aplicar-les de cara a l’inici de curs, ací té al PP per a posar-les en marxa”, ha remarcat.

Ha lamentat que “Puig i els seus 330 intocables del Consell que són alts càrrecs són incapaços d’abaixar-se el sou o renunciar a algun dels seus privilegis ni tan sols per dignitat. Mentrestant, milers de valencians segueixen sense cobrar l’ingrés mínim vital, la renda valenciana d’inclusió, els ERTO o el turisme s’afona”.

TORNADA A ESCOLA BASADA EN LA PROPAGANDA

Per part seua, Beatriz Gascó ha mostrat la seua preocupació perquè “la realitat s’ha emportat per davant el pla de contingència previst per Educació per a l’inici de curs” i només hi ha “mentides i improvisacions”.

Ha criticat que Puig “intenta blanquejar la seua imatge i posicionar-se a nivell nacional dient que és un pla consensuat, però això no és cert i ja ho han desmentit nombroses organitzacions educatives com Covapa, Fecapa, Concapa o Anpe”.

Al seu judici, “el Consell està maltractant als docents en considerar-los també com a personal de baix risc i no fer-los test”. “Venen una imatge falsa que no és real i intenten fer una tornada a escola basada en la propaganda i no en l’eficàcia”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos + deu =