25n
25N
25N

Bonig: “El toc de queda ha de vindre acompanyat d'un pla complementari de mesures sanitàries, econòmiques i socials”

Trasllada a Puig la necessitat d’acabar amb el conflicte dels MIR, que porten 100 dies amb aturs parcials

Bonig: “El toc de queda ha de vindre acompanyat d'un pla complementari de mesures sanitàries, econòmiques i socials”
22/10/2020 -

La Síndica del Grup Popular en Les Corts i Presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assenyalat respecte a la possibilitat de decretar el toc de queda en la Comunitat Valenciana, que “ha de vindre acompanyat de mesures complementàries que ajuden a fer front a la pandèmia” com és el reforç de les plantilles sanitàries, de l’Atenció Primària, més rastrejadors, l’increment dels PCRs i un pla de mesures econòmiques que protegisquen i ajuden als nostres sectors més afectats.

Bonig s’ha expressat d’aquesta manera després de mantindre una reunió amb el President de la Generalitat, Ximo Puig, que s’ha produït després que ahir Bonig remetera una carta a Puig després de l’anunci que el Consell es plantejava demanar el toc de queda per a la Comunitat Valenciana.

Així, ha assenyalat que “és necessari més informació, dades concretes i determinades sobre la informació de l’evolució de la pandèmia a la Comunitat Valenciana, i qui té tots els experts i assessors per a traure’ls és el govern de la Generalitat”.

A més, ha afegit, és “necessari que el Consell ajude a tots aquells sectors que es veuran limitats en la seua activitat amb aquesta decisió, sectors que han mostrat una actitud exemplar en tota aquesta pandèmia, perquè, si no, anem a pegats i els pegats no solucionen el problema”.

En aquest context ha assenyalat que “és més important ajudar al sector econòmic valencià, als autònoms i les pimes, que crear l’Agència de l’energia que només busca col·locar als amics de Puig”.

Bonig ha recordat que fa pocs dies tant el President de la Generalitat com la consellera de Sanitat, Ana Barceló, ens traslladaven que “tot estava molt bé i el dimecres a la nit ja s’estava plantejant prendre el toc de queda, alguna cosa no encaixa. No entenem a què s’ha degut aquest canvi. El que hem demanat és que ens diguen la veritat, no es tracta d’alarmar però volem saber què està passant”, ha manifestat.

La presidenta del PPCV ha assenyalat que el seu partit “ha mantingut una lleialtat crítica i incidim en la necessitat de la reforma de la normativa per a donar instruments jurídics a les CCAA perquè puguem actuar de manera conjunta i evitar que cada regió actue de manera diferent, perquè això només crea incertesa. Demanem a Sánchez, com ha demanat el president nacional del PP, Pablo Casado, instruments legals eficaços”.

Bonig ha traslladat, així mateix, a Puig, “la necessitat d’acabar amb el conflicte dels MIR, que porten 100 dies en situació d’aturs parcials”. “A més li he demanat que es prenga de debò l’Atenció Primària, que està col·lapsada i així no pot seguir. És necessari que s’adopten mesures per a descongestionar l’Atenció primària, així com les urgències dels hospitals”.

Bonig també ha demanat a Puig que es replantege la reversió de l’Hospital de Torrevieja. “Crec que és de sentit comú que en aquest moment d’incertesa i amb la segona onada de la Covid, sotmetre als 1.400 treballadors de l’hospital de Torrevieja i als usuaris d’aquest departament de salut a aquesta incertesa és un error sense precedents que pagaran els ciutadans i el personal”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − onze =