25n
25N
25N

Bonig reclama a Puig que presente la setmana que ve un Pla per a fer test d'antígens en farmàcies

El PPCV ja treballa en un pla i està en contacte amb CC.AA que ja ho han elaborat, amb equips sanitaris i col·lectius de farmàcies

Bonig reclama a Puig que presente la setmana que ve un Pla per a fer test d'antígens en farmàcies
20/11/2020 -

La Presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha manifestat hui que ha exigit al Consell de Ximo Puig que presente en una setmana un pla per a fer antígens en les farmàcies, “un pla que contemple quines oficines podran fer-lo, en quines condicions, quants tests al dia i que recursos materials i humans necessiten perquè comencen a fer-se de manera massiva. És l’única mesura que poden assegurar-nos una bona gestió sanitària”.

Així, ha assenyalat que hem vist que “només amb les mesures de Puig no s’ha contingut la pandèmia ni la seua expansió, si no va acompanyada d’altres mesures” per la qual cosa és necessari que “comencem a fer els 14.000 test que va dir Puig a l’agost que podia fer en la Comunitat”.

I tot això passa, ha afegit, “amb unes dades preocupants”, ja que des de 30 de setembre, la incidència acumulada s’ha triplicat, i la taxa de positivitat és del 18%, cinc punts per damunt de la mitjana i 10 punts per damunt de comunitats com Madrid. “Aquestes dades són els que evidencien que s’està fent una mala gestió” i a més som de les CC.AA que menys PCR, ja que “estem 88 punts per davall de la mitjana”.

Bonig s’ha referit d’aquesta manera abans de participar en la reunió amb representants de l’Associació d’Autònoms LLIGA i dels sectors d’hostaleria, oci nocturn i la Confederació de comerç d’Alacant, València i Castelló (Confecomerç) per a avaluar la situació econòmica actual a causa de la pandèmia i les mesures proposades pel PPCV.

En aquest sentit, ha avançat que el PP ja està treballant en l’elaboració d’aquest pla i “ja ens hem posat en contacte amb altres CC.AA que ja ho han elaborat, amb equips sanitaris i col·lectius de farmàcies per a analitzar protocols i acords perquè eixos test puguen ser realitzats per les farmàcies”.

Així, ha recordat que el PPCV vam proposar fa mesos que els test d’antígens es realitzaran a través de les farmàcies, i ha criticat que el PSPV el titlle d’inaudit mentre la UE l’avala i el Ministre ja demana un pla a les CC.AA”.

Intervencions quirúrgiques sense PCR

Durant la seua compareixença ha alertat que en alguns departaments de salut, tal com ha sigut denunciat per alguns sindicats, “s’estan fent intervencions quirúrgiques sense fer PCR als pacients el que posa en risc als sanitaris i als propis pacients”.

Bonig ha assenyalat que “és molt significatiu” que tots els sindicats sanitaris rebutjaren el decret de gratificacions del personal sanitari que ha estat en primera línia, una proposta “que es va vendre a so de bombo i platerets però que ha resultat imprecisa. Tant és així que ja van advertir que podia donar lloc a una allau de recursos perquè no hi ha bona tècnica legislativa i administrativa”.

La Presidenta del PPCV ha lamentat que el decret excloga al personal de seguretat i al de neteja, “a la baula laboral més feble de la cadena que ha sigut clau en aquesta pandèmia”.

Comité d’experts

Respecte al comité d’experts que Presidència nega, Bonig ha assenyalat que el 13 d’abril de 2020, el President de la Generalitat es va comprometre a crear un grup de treball de persones expertes per a abordar la desescalada i la volta a la normalitat, al mateix temps que assenyalava que les decisions preses estan fonamentades en el comité d’experts. Uns experts, ha explicat, que “segons Puig eren els qui suggerien que no era necessari fer test”.

No obstant això, ha afegit, ahir vam saber que no s’ha formalitzat aqueix grup d’experts segons ha explicat en resposta escrita el Secretari Autonòmic de Presidència, “persona de màxima confiança de Puig”.

Així, ha assenyalat que “aquesta comunitat no té pla sanitari, no hi ha grup d’experts com diu Puig, un President que menysprea les decisions que li envia el PP o que es prenen amb èxit en les CC.AA”. En aquesta línia ha afegit que el comité d’experts “no sols pot ser teòric, també ha de comptar amb personal que treballa en primera línia, amb sindicats, societats científiques, professionals…que saben el que està passant en el sistema públic. Persones que poden dissenyar al costat dels teòrics un pla sanitari a l’altura”.

Respecte als tancaments perimetrals ha assenyalat que “sense mesures complementàries no serveixen de res, i ho hem vist perquè durant el tancament s’ha multiplicat la incidència”. La Presidenta del PPCV ha assenyalat que si no hi ha test “serà impossible controlar la pandèmia” pel que ha recomanat a Puig que comence a treballar ja en el Nadal per a donar seguretat jurídica. “Tot el govern i els seus 330 alts càrrecs haurien d’estar dissenyant amb el sector quines mesures es faran. Cal treballar ja perquè com més prompte millor tothom sàpia a què s’enfronta”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − un =