25n
25N
25N

Bonig anuncia que portarà a tots els ajuntaments la proposta del PP per a frenar l'ocupació il·legal

Bonig anuncia que portarà a tots els ajuntaments la proposta del PP per a frenar l'ocupació il·legal
28/09/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha anunciat aquest dilluns que la seua formació presentarà en tots els ajuntaments de la Comunitat Valenciana una moció per a reclamar l’aprovació del projecte de llei presentat pel PP per a evitar l’ocupació il·legal d’habitatges.

Bonig ha fet aquest anunci a Torrent (València), on s’ha reunit amb la portaveu municipal, Amparo Folgado, i el president del PP de la província de València, Vicent Mompó, segons ha anunciat el PPCV en un comunicat.

Segons Bonig, més de 1.300 habitatges del parc públic de la Generalitat estan ocupades il·legalment i 840 buides “perquè el Consell no inverteix” i ha assegurat que això “és una estafa per a les 25.000 famílies en la Comunitat Valenciana que estan en llista d’espera i complint la llei perquè –Ximo– Puig els done un habitatge amb un lloguer social”.

“Hi ha moltes famílies que segueixen el seu procediment, s’apunten en una llista, presenta la documentació i guarda torn, però hi ha uns altres que peguen una puntada i ocupen, i això és el que no podem consentir”, ha assenyalat.

Per això, el PPCV ha proposat que els diners “de tots eixos nous nomenaments d’alts càrrecs, assessors i comissionats es dedique a rehabilitar eixos 840 habitatges perquè vagen destinades a 840 famílies vulnerables que el necessiten. Això es diu política per a les persones la resta demagògia”.

Bonig ha resumit les cinc claus del projecte de llei: pretén que els okupes no tinguen més dret que el legítim propietari; estableix un termini de 12 a 24 hores perquè voluntàriament la persona que ha ocupat il·legalment un habitatge puga anar-se’n i, després d’eixe temps, es pot iniciar el procediment.

Així mateix, preveu que no es permeten els empadronaments de gent que haja ocupat il·legalment un habitatge, “són nuls de ple dret, perquè no puga accedir a una sèrie de beneficis que atorga el municipi de la localitat” ja que “no podem donar carta de naturalesa a la il·legalitat”.

A més, contempla la reforma del Codi Penal per als delictes relacionats amb l’ocupació il·legal relacionat amb màfies i que les comunitats de propietaris i de veïns puguen actuar en el cas d’una ocupació il·legal. “Aquesta proposta exclou a les persones vulnerables, l’ocupació il·legal no pot ser substitutiva de la nefasta política d’habitatge públic del senyor Sánchez –Pedro– i de Puig”.

Bonig ha enlletgit que Puig dilluns passat en el debat de Política general diguera que l’ocupació il·legal “no és un problema quan a Espanya ha crescut un 58% en els últims anys”. És més, segons ha criticat la dirigent del PPCV, d’acord amb les dades del Ministeri de l’Interior, en la Comunitat Valenciana en 2019 va haver-hi 496 ocupacions il·legals denunciades enfront de les 566 que hi ha hagut només en aquests sis mesos de 2020, la qual cosa suposa un 14% més.

La dirigent del PPCV ha subratllat que aquesta norma “no afecta les persones vulnerables, només a les màfies que estan utilitzant la poca rectitud i energia dels governs locals, autonòmics i nacionals de l’esquerra per a atallar aquest fenomen”.

“No podem avalar la política d’ocupació il·legal com una política substitutiva a la nefasta actuació dels governs d’esquerra del PSPV, Compromís i Unides Podem per no dur a terme polítiques públiques de creació d’habitatges públics per a gent necessitada”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 3 =