25n
25N
25N

Bonig insta a Puig a "estar a l'altura dels sanitaris i dotar-los de mitjans gestionant millor"

Creu que la “improvisació” i “desconeixement de l’administració” és “la nota dominant”

Bonig insta a Puig a "estar a l'altura dels sanitaris i dotar-los de mitjans gestionant millor"
30/03/2020 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha demanat al ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, que “estiga a l’altura del treball dels professionals sanitaris i els dote de mitjans gestionant millor”. Bonig ha qüestionat l'”administració mastodòntica” del Govern valencià, “amb tres partits dins” i advoca per “rebaixar el seu cost perquè els diners ha d’anar a la sanitat, dependència amb serveis socials i a la recuperació econòmica per a les empreses que el necessiten”.

“No podem deixar a ningú abandonat. Cal reestructurar el sector públic reduint alts càrrecs, personal eventual i empreses del sector públic”, ha manifestat en una entrevista radiofònica en À Punt, de la qual el PPCV ha informat en un comunicat. No obstant això, per a la líder ‘popular’, “el primer que hui que fer és intentar salvar el nombre més gran de vides possibles i evitar el col·lapse sanitari. Això és l’important i nosaltres oferim lleialtat. És complicat gestionar una crisi d’aquestes dimensions, però ja fa un temps que estem en ella i la improvisació és la nota dominant”.

Isabel Bonig, que ha mostrat el seu reconeixement als professionals sanitaris i altres col·lectius, ha posat l’accent que l’administració “deu, a més d’aplaudir, gestionar millor en una situació complicada”. “En aquests moments hi ha molt de sofriment, molta necessitat d’atenció sanitària i social i hem d’estar al costat del personal que està treballant. El millor que podem fer per ells és estar a l’altura i gestionar bé”, ha insistit.

Al seu judici, la qual cosa no pot s’és “no dir res durant dos dies, que el dissabte comparega –Pedro– Sánchez i anuncie unes mesures i ahir que isca en el BOE pràcticament a les 12 de la nit, amb la gent esperant i sense saber si ha d’anar a treballar o no. Si cal aplicar mesures, s’apliquen, però això no pot ser improvisat d’un dia per a un altre, entenem que quan Sánchez ho anuncia el dissabte és perquè ja ho tenia previst”.

Per a Bonig “veiem molta improvisació i desconeixement de l’administració. Hi ha membres del Govern que no coneixen l’administració, no han governat mai. Estem tots per a remar en el mateix sentit, però aqueixa lleialtat hauria de ser bidireccional”.

Isabel Bonig ha reiterat el seu “suport ple” a Puig en totes les mesures adoptades: “Li donem suport en la petició dels mecanismes de liquidació. El dijous 12 de març ja li vam dir en l’últim ple de les Corts que demanara els lliuraments a compte, així com els 281 milions d’euros de l’IVA que se li deu a la Comunitat Valenciana”.

ADOPTAR “SACRIFICIS”

“Necessitem els diners, però no significa que no hi haja part de responsabilitat des de la Generalitat, on es maneja un pressupost de 23.000 milions d’euros. Demanar a Europa i al Govern d’Espanya està molt bé, però ací cal adoptar sacrificis també, amb mesures difícils i complicades”, ha sostingut.

No obstant això, Bonig demana “una mica més de comunicació per part del Govern valencià. Hi ha consellers amb els quals hi ha relació fluida, com a Sanitat o Educació, que estan traslladant informació. No és el cas de Mónica Oltra, que dóna la imatge d’estar desbordada. Però estem per a ajudar i aportar idees. Per exemple, no s’entén per què es construeixen els hospitals de campanya al costat dels hospitals quan hi ha instal·lacions que es poden utilitzar per a muntar hospitals més ràpids com hi ha fet en altres llocs”.

La líder ‘popular’ ha indicat que “tot el que siga reforçar el sistema de personal sanitari ens sembla bé però cal actuar amb rapidesa. Cal agrair a tot el sistema productiu públic, privat i concertat, que està donant una lliçó de com estar a l’altura. Cal reconéixer que mancada material, els col·legis de metges i infermeria han dit que estan abandonats i no poden anar a la guerra sense protecció” i lamenta que no hi ha hagut “previsió”.

Per a Bonig, “cal donar explicacions de com és possible que es compren test fallits, de les mascaretes que han arribat i no estaven en condicions. Quan passe aquesta crisi, això és alguna cosa que haurem d’analitzar. En la protecció del personal sanitari és on més ha de reforçar la Generalitat”.

RESIDÈNCIES DE MAJORS

Bonig també s’ha referit a les residències de majors. “Hi ha hagut un problema de planificació i de previsió, amb el personal al límit i amb falta mitjans de protecció. Ja quan va aparéixer un brot en la residència de Torrent ja demanem aïllar als usuaris, com en altres comunitats. Se’ns va dir que no era necessari i s’ha disparat el nombre d’afectats. Els familiars necessiten informació”, ha reclamat.

La presidenta del PPCV ha agregat que la coordinació entre les administracions és “fonamental” però ara “els alcaldes es queixen de la falta d’informació i de la mala coordinació”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

CCCC
torrent