caixa popular

Bonig es compromet a un "ambiciós" pla de Formació Professional dual concertada

E.P

Bonig es compromet a un "ambiciós" pla de Formació Professional dual concertada
09/04/2019 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana i candidata a la Presidència de la Generalitat, Isabel Bonig, ha anunciat aquest dimarts que si guanya les eleccions autonòmiques del 28 d’abril posarà en marxa un “ambiciós” pla de Formació Professional Dual, que aposte per aqueix model des de la col·laboració públic-privada, de manera que existisca una FP dual “concertada”.

Bonig ha ressaltat que mentre la Comissió Europea posa d’exemple l’FP dual que es desenvolupa al País Basc, en la Comunitat a penes el 4 per cent dels 92.000 estudiants es plantegen estudiar i treballar en una empresa al mateix temps.

A més, la candidata ‘popular’ ha remarcat, després de posar a la foto de família dels candidats del PP a les autonòmiques i generals per Alacant, que la Universitat de València ja ha advertit que el model valencià no està responent a les necessitats.

“Estem parlant de sectors que tindrien fàcilment reinserció laboral, de persones que no volen continuar amb la formació universitària”, ha sostingut i ha posat d’exemple el sector del calçat alacantí i el del joguet, que requereixen “especialització”.

Així, davant la gestió de l’actual Consell i de Labora –abans Servef–, “que deixa molt a desitjar”, el PP ha proposat la col·laboració “públic-privada”, de manera que “no solament siga pública sinó pública concertada”, ha precisat. “De forma ràpida puguen establir-se aqueixos mòduls, formar a aqueixa gent i que puga cobrir els llocs que en aquests moments al sector industrial de la Comunitat li fa falta”.

DISTRICTE DIGITAL

Qüestionada per la posició del PP sobre el Districte Digital, Isabel Bonig ha parlat de convertir Alacant en un focus d’atracció d’Intel·ligència Artificial i s’ha referit al potencial de la província, “però requereix d’una fiscalitat autonòmica i estatal per a atraure els millors”.

“A nivell europeu i dels Estats Units s’està formant el grup d’experts en Intel·ligència Artificial que estan treballant, perquè és una vertadera revolució”, ha manifestat i ha precisat que el PP vol “avançar-se” i això suposa establir “un marc perquè es genere riquesa ací”.

Bonig ha asseverat que aqueixa posició està “parlada” amb el president nacional del PP, Pablo Casado, i “per descomptat aqueixa fiscalitat que està proposant i la que estem proposant ací en la Comunitat facilitarà molt això i el Districte Digital”.

I encara que s’ha mostrat a favor del districte digital, sí que ha opinat que si ha d'”impulsar-se” des de l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) és “un desastre” i “no eixirà”. Sobre aquest tema a criticat les mesures fiscals de la “coalició sanchista” ja que les empreses “no vindran a invertir” si Ximo Puig anuncia que “resoldrà unilateralment” la concessió de l’Hospital de Dénia i si hi ha “paralització” de les llicències ambientals.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − cinc =