25n
25N
25N

Bonig demana a Puig solucions d'emergència amb llits UCI i unitats respiratòries a Fira València i IFA després del fracàs dels hospitals de campanya i l'antiga Fe

La presidenta del PPCV i Maria José Catalá visiten l’hospital de campanya de València

Bonig demana a Puig solucions d'emergència amb llits UCI i unitats respiratòries a Fira València i IFA després del fracàs dels hospitals de campanya i l'antiga Fe
03/02/2021 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat a Puig solucions d’emergència amb llits UCI i unitats respiratòries en Fira València i IFA després del fracàs dels hospitals de campanya i l’antiga Fe i ha lamentat que Puig estiga en la campanya de Catalunya “mentre aquí hi ha un tsunami sanitari i es baten tots els rècords en la pandèmia”.

La presidenta popular ha indicat que “el divendres sol·licitem la visita i no hem tingut cap comunicació fins avui que han dit que cursaran la sol·licitud. Mentre avui som aquí, Puig es dedica a fer campanya electoral a Catalunya amb una xerrada amb Illa per videoconferència. Avui que la Comunitat Valenciana ha batut rècord en nombre de morts, 106, amb 641 ingressats en les UCI i més de 4.400 hospitalitzats, Puig no està al comandament”.

Bonig ha afirmat que “hi ha un autèntic tsunami en la Comunitat Valenciana i una situació preocupant. Avui sabem que hi ha un descontrol en el pla de vacunació, quan es reconeix que no hi ha pla ni protocol i això és molt greu i la Fiscalia ha obert una recerca. És evident que hi ha una responsabilitat, no sabem si judicial, però sí almenys responsabilitats polítiques clares que hauran de ser assumides. Avui tenim al personal sanitari desbordat i avui també hem conegut que la Fiscalia a instàncies del PP i defensora del pacient, ha traslladat a jutjat les greus irregularitats amb els pacients en l’antiga Fe. Ara ja no parlen de faules. Ens hauria agradat que Sanitat almenys obrís una recerca d’ofici”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “el responsable de la situació és el senyor Puig. Avui, després del trasllat dels pacients de l’hospital de campanya a una altra instal·lació que tampoc reuneix els requisits, immersos en plena tercera ona amb una pressió sanitària sense precedents, batent els rècords nacionals, seguim sense saber per a què servirà aquests hospitals de campanya que han costat 16 milions d’euros i que eren per a descongestionar”.

La líder popular ha assenyalat que “això va ser una decisió política del president Puig i ara ni s’atreveix a visitar el que és la seua responsabilitat. Avui hauria d’estar al comandament de la nau, però com està de campanya electoral a Catalunya amb Illa, venim aquí a fer una crida davant la situació insostenible, els hospitals saturats i el personal sanitari desbordat. Des del PPCV li oferim de nou tota la nostra ajuda per a posar tot l’equip humà del PP a la seua disposició per a aportar. Li demanem que trasllade aquests hospitals de campanya a la Fira, cridar a l’exèrcit i muntar unitats respiratòries i llits UCI que és el que necessitarem ara i en les pròximes setmanes. No podem demorar-nos ni un minut més, Li ho vaig dir el 13 de gener i gairebé hem perdut un mes. Cal habilitar llits UCI, després ja veurem què farem amb aquestes carpes o com ens preparem per a l’adob ona o amb altres instal·lacions. Li demanem una solució d’emergència que és habilitar la Fira. És la solució al col·lapse de les UCI i a l’autèntic tsunami sanitari que està vivint la Comunitat Valenciana. La situació és molt greu i el pitjor és que no hi ha ningú a les mans d’aquest vaixell que és la Comunitat Valenciana”.

Isabel Bonig ha indicat que “en el seu moment se’ns va vendre que es muntava aquest hospital de campanya per a acollir malalts. Malgrat els informes que no reunia les condicions, van portar als pacients i després els hi van haver d’emportar. Si, com diuen, les carpes reuneixen les condicions, no sabem per què no hi ha pacients llavors. El problema és que aquestes instal·lacions no serveixen malgrat la saturació que cal resoldre-la ja. Cal resoldre un problema concret i veiem que aquestes carpes no funcionen pel que Puig va faltar a la seua veritat. No poden ser tan insensibles a la situació d’aclaparament i de col·lapse sanitari i que Puig siga incapaç de prendre decisions. Es requereix una solució ràpida i immediata, que és muntar llits UCI en un recinte firal”.

Responsabilitats pel pla de vacunació

Respecte al pla de vacunació, Bonig ha assenyalat que “semblen més preocupats per tapar la veritat que per resoldre problemes. El pla de vacunació s’ha demostrat ser un altre desastre. Uns diuen que no hi ha protocol i altres que sí. Una mostra més que no hi ha ningú al comandament. És molt greu. Demanem que algú agafe el comandament, que pose ordre, que nom a nous, però que done ordres clares. És un exemple que en el govern valencià no hi ha ni comandament ni control i això, en l’actual situació és molt greu”.

Bonig ha afirmat que “avui sabem que hi ha un descontrol en el pla de vacunació, quan es reconeix que no hi ha pla ni protocol i això és molt greu i la Fiscalia ha obert una recerca. És evident que hi ha una responsabilitat, no sabem si judicial, però sí almenys responsabilitats polítiques clares que hauran de ser assumides. Avui tenim al personal sanitari desbordat i avui també hem conegut que la Fiscalia a instàncies del PP i defensora del pacient, ha traslladat a jutjat les greus irregularitats amb els pacients en l’antiga Fe. Ara ja no parlen de faules. Ens hauria agradat que Sanitat almenys obrís una recerca d’ofici”.

Catalá: “Ribó ha de defensar als seus veïns”

Per part seua, la portaveu popular a l’Ajuntament de València María José Catalá, ha mostrat la seua “absoluta perplexitat pel que està succeint en l’antiga Fe i la passivitat de Ribó davant el tracte als seus veïns”.

Catalá ha instat l’alcalde Ribó a “començar a defensar als seus veïns. El veig poc interessat a reclamar a Puig un millor tracte per als ciutadans de València, un just i humà per als quals, en la seua majoria són gent gran de València. Ni la gestió de residus dels hospitals, ni els protocols de vacunació, ni les inversions en matèria sanitària… tot el castell de naips ha caigut. És moment d’escoltar als qui hem gestionat per a prendre bones decisions. Em sent trista perquè aquesta ciutat no té alcalde. El seu alcalde hauria d’estar exigint a Puig una presa de decisions més correcta que les dels últims temps”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 18 =