25n
25N
25N

Bonig demana a Puig "tests ràpids, control d'aeroports, estudis d'incidència i reforç d'estudiants"

La presidenta del PPCV assenyala que “falta més gestió perquè alguna cosa falla quan encara amb totes les restriccions liderem les pitjors dades sanitàries”

Bonig demana a Puig "tests ràpids, control d'aeroports, estudis d'incidència i reforç d'estudiants"
01/02/2021 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat avui a Puig “més gestió perquè alguna cosa falla quan, encara amb totes les restriccions, la Comunitat Valenciana continua liderant les pitjors dades sanitàries en defuncions, pressió hospitalària i ingressats en UCI”. I ha proposat “tests ràpids, control d’aeroports, estudis d’incidència i reforç d’estudiants: no es pot trigar set dies a fer PCR”.

Isabel Bonig ha comparegut en roda de premsa acompanyada de la portaveu municipal Maria José Catalá després de la reunió del consell de direcció del PPCV celebrat aquest matí que ha aprovat constituir dues taules, una econòmica i una altra d’autònoms, per a presentar plans reals i realistes.

Isabel Bonig ha demanat que “s’augmenten els controls en els aeroports, que es realitzen estudis rigorosos i científics de la incidència dels ceps i que ens puguem avançar d’una vegada perquè estem en la tercera onada i el govern de Puig sempre ha anat darrere del virus des del 14 de març per falta de gestió”.

La presidenta del PP ha indicat que “avui comencen en la Comunitat de Madrid els tests d’antígens, els garbellats massius en zones d’alta incidència acumulada en farmàcies i clíniques odontològiques. Aquí portem des d’octubre proposant-ho i no ho fan. A veure si alguna vegada Puig ens fa cas: les mesures restrictives sense mesures sanitàries no serveixen de res. Només estan servint perquè moren més gent i perquè arruïnem a més valencians. Si us plau, no poden retardar-se set dies a fer PCR. Avui si tens diners pots anar a la privada perquè ho facen de manera ràpida, però si no, t’has d’esperar a la teua casa una setmana. Així és impossible controlar el virus. Mesures restrictives amb compensacions econòmiques als sectors als quals s’obliga a tancar sí, però amb mesures de gestió sanitària que no s’estan fent”.

Respecte a les restriccions, Bonig ha felicitat els valencians “perquè en la seua immensa majoria estan complint. La llei és per a tots i les sancions que s’imposen cal complir-les perquè ens arriba que no s’estan tramitant. També en això fa falta més gestió”.

Als hospitals de campanya, Bonig ha demanat que s’informe amb transparència de la situació i que faciliten la documentació sol·licitada. “Si no hi ha cap problema no sabem per què no ensenyen els informes sobre l’acta de recepció i que reuneixen tots els requisits. Si no ens donen els informes anirem al TSJ”.

A més, Isabel Bonig ha demanat que davant la falta de personal sanitari es recórrega al reforç previst de reforçar al personal amb estudiants de l’últim any de llicenciatures de ciències de la salut. “Si hagueren gestionat bé aquest personal estaria ja en marxa. Això està aprovat, però no ho han fet. Haurien d’haver reforçat aquest sistema verificat per professionals experimentats. Això podia haver estat en marxa i no tindríem l’actual problema de pressió insuportable”.

“La Comunitat Valenciana és de les autonomies amb mesures més restrictives, però així i tot encapçala tots els rànquings en mortalitat, ocupació UCI i hospitalització. És evident que alguna cosa falla. No hi ha mesures sanitàries i ho diem des del principi. No funciona la detecció precoç i el rastreig tampoc està funcionant. Les mesures restrictives no serveixen de res si no es posen en marxa dispositius sanitaris. Això de l’hospital de campanya o l’ocupació de l’antiga Fe són exemple d’aquest caos”.

En aquest sentit, la popular ha indicat que “sabíem que l’edifici de l’antiga Fe té problemes. Davant la gravetat de la situació dels pacients allí ingressats, hem demanat al jutjat de guàrdia que s’inicie una recerca d’ofici, perquè ho trasllade a la fiscalia que és qui ha de vetllar per la legalitat i els drets dels ciutadans. Volem saber què està passant aquí. Per això hem presentat una denúncia i que inicie d’ofici una recerca. Si realment estigués tot bé no hi hauria problemes a ensenyar-ho”.

“El problema -segons Bonig- és que no gestionen. Sis anys porten governant. Puig va paralitzar el nou hospital en l’antiga Fe previst pel PP i no ha fet res. S’ha perdut el temps. Tampoc a l’Hospital militar de Mislata han fet res. I mentre gasten 16 milions d’euros en uns hospitals de campanya no poden ser uns hospitals permanents. Els pacients es van traslladar de l’hospital de campanya a l’antiga Fe per raons de confort. Volem que ens compten i ens ensenyen els informes de la seua situació”.

“No és moment per a inauguracions”

Respecte a la inauguració de l’Ocell a Elx i Oriola per part de Sánchez, Bonig ha assenyalat que “aquest no és moment per a inauguracions. Clar que és una bona notícia aquesta infraestructura dissenyada pel PP, però ni el país ni la Vega Bala estan per a aquesta mena d’actes públics. Ja que ha vingut, convide a Sánchez i a Ábalos al fet que es facen un volt pels hospitals de la Comunitat Valenciana, tots construïts pel PP, i pel fiasco de les carpes dels hospitals de campanya”.

A més, Bonig ha demanat a Sánchez que “pague i retorne als valencians el que els deu. En concret el govern d’Espanya deu 281 milions d’euros per l’IVA que no ens ha retornat; 300 milions d’euros de l’atenció a la dependència encara que Oltra ja no li ho reclame; 360 milions dels desplaçats sanitaris; els 1.325 milions del canvi de model de finançament, els ficticis i anuncie quan ens enviarà els 1.248 milions de geners que el desembre de 2020 va dir la ministra Montero que vindrien a les comunitats autònomes per a reactivar l’economia, per a despesa social i despesa sanitària. En data d’avui aquests diners encara no ha arribat aquests diners i el necessitem per a la reactivació econòmica i els reforços sociosanitaris. Si Puig no li ho recorda, nosaltres l’ajudem a reclamar. És diners per a millorar la situació”.

La líder popular ha assenyalat que “no sembla que siga el moment més adequat per a venir a inaugurar quan estem desbordats, no hi ha personal sanitari, han mort aquesta setmana 671 persones, i en tretze dels últims quinze dies, hem aconseguit gairebé els cent morts”.

Finalment, a preguntes dels periodistes sobre el possible incompliment de les restriccions perimetrals per part d’algun càrrec públic, Isabel Bonig ha afirmat que “l’alcalde d’Alcoi haurà de donar explicacions si s’ha saltat el confinament. Els càrrecs polítics tenen un plus de responsabilitat siguen del partit que siguen. Les lleis estan per a complir-les. No vull imaginar què estarien dient si fora del PP”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un + 1 =