25n
25N
25N

Bonig (PPCV) sol·licita “davant un Consell que no actua” que Puig lidere el “Plan País” de les autonomies

La presidenta del PPCV insta al president a presentar a Europa projectes de finançament i que aquests fons es transferisquen directament en les comunitats autònomes

Bonig (PPCV) sol·licita “davant un Consell que no actua” que Puig lidere el “Plan País” de les autonomies
08/07/2020 -

Isabel Bonig, presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, ha anunciat avui en una roda de premsa que el PPCV ha sol·licitat “un Ple extraordinari a les Corts perquè comparega el President de la Generalitat, Ximo Puig i explique quins projectes presentarà a Europa per a rebre finançament“. D’aquesta manera, Bonig insta a Puig a liderar la gestió dels fons europeus que han de venir a la Comunitat, com ja està fent el País Basc, i que aniran destinats a transició ecològica, economia verda i noves tecnologies.

Bonig ha estat molt crítica amb la gestió del Consell, al qual ha titllat d'”inactiu”, per la qual cosa Bonig ha recordat que davant la recepció de fons europeus “aquelles comunitats que s’avancen tindran més possibilitats” al que ha afegit que “com Puig s’ha quedat en l’anunci, sol·licitem un ple perquè quan el Govern de Sánchez el gener de 2021 present el Pla País, siga Puig qui abandere aquest tema”. “Volem que la Comunitat abandere la petició i gestió de fons europeus destinats a les comunitats autònomes de manera que aquest Pla país que es presente en 2021 ho obrin les comunitats autònomes liderades per la Comunitat Valenciana”.

Respecte a la recepció d’aquests fons, Espanya es juga 140.000 milions d’euros i si els projectes no estan presentats al gener la Comunitat “es pot quedar fora”, ha explicat Bonig. De la mateixa manera, la presidenta del PPCV ha posat l’accent que els diners que vinguen d’Europa “no sel’s quede d’Estat, i siguen transferits per Sánchez a les comunitats autònomes”. Així, la proposta del PPCV insta tant al Govern Central com a l’autonòmic de Puig al fet que el paper central el tinguen les autonomies, ja que “són les que tenen competència i les que estan en el territori”.

“Açò és com una casa però en gran, com en l’economia familiar, però ja els dic jo que haurà de venir una dona a gestionar i a ensenyar-li al senyor Puig”

Quan es parla d’aquests fons europeus, es parla de comerç, turisme, d’aigua, depuració, gestió forestal, sostenibilitat energètica, banda ampla i digitalització de l’administració pública valenciana, “que ha estat un desastre en la Comunitat durant aquesta pandèmia”, ha afirmat Isabel Bonig.

Així mateix, Bonig ha anunciat que el PPCV ha volgut prendre la iniciativa i ha planificat una ronda de contactes amb els diferents sectors perquè elaboren projectes “perquè si no es presenta el Pla País amb projectes de la comunitat valenciana, no vindran fons”.

Remarcant que “Puig no fa res”, i que “els diners no cau del cel com als seus germans”, la presidenta del PPCV insta a “actuar ja” perquè els fons europeus han de venir a Espanya “si es presenten projectes”. D’aquesta manera, Bonig ha remarcat que “a Espanya li corresponen 140.000 milions però si no presentem projectes no rebrem ni un euro i si presentem projectes per menys diners rebrem menys”.

“Un és President per a gestionar, donar estabilitat i dir als valencians que hi ha futur i que, com a President gestionarà”

Així, Isabel Bonig ha avançat que el PP ha presentat la petició de compareixença del President de la Generalitat, Ximo Puig, perquè explique quin és el seu pla per a reclamar fons del Fons de Reconstrucció per a la Comunitat Valenciana. De la mateixa manera, Bonig ha anunciat que el PPCV ha mantingut ja una bateria de trobades amb els diferents sectors valencians per a ajudar-los a conéixer les seues realitats.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =