25n
25N
25N

Bonig demana al Consell que "respecte i acate" els informes jurídics que avalen l'ampliació del Port de València

La presidenta del PPCV recorda que el port “és un pol de creació d’ocupació, riquesa i competitivitat”

Bonig demana al Consell que "respecte i acate" els informes jurídics que avalen l'ampliació del Port de València
17/04/2021 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha demanat al Govern valencià que “respecte i acate” els informes jurídics que avalen l’ampliació del Port de València i que es dirigisca a l’Autoritat Portuària de València perquè impulse tots els tràmits necessaris per a dur a terme la finalització de l’Ampliació Nord.

Així consta en una iniciativa parlamentària registrada en Les Corts sobre l’ampliació del Port, una infraestructura “estratègica per a la ciutat de València, un pol de creació d’ocupació, riquesa i competitivitat que repercuteix directament en la societat valenciana”.

La presidenta del PPCV ha recordat que en un moment en què la ciutat de València i la Comunitat Valenciana estan patint les greus conseqüències econòmiques provocades per la Covid-19, amb xifres d’atur que superen els 447.000 aturats, d’ells més de 67.000 a la ciutat de València, “des de les institucions valencianes no es pot obstaculitzar inversions privades generadores de llocs de treball, com és aquest projecte”.

Així, Bonig ha recordat que l’ampliació compta amb una Declaració d’Impacte Ambiental (DIA) que ha rebut el vistiplau de Ports de l’Estat, que depén del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. “Una declaració d’impacte ambiental porta amb si anys de treball i multitud d’informes. Es tracta d’un debat tècnic llarg i si compta amb tots els condicionants a favor cal respectar-la”, ha assenyalat.

La presidenta del PPCV ha recordat que l’ampliació del Port de València “suposa una inversió privada de 1.000 milions d’euros que generarà, només en el procés constructiu, 15.000 llocs de treball addicionals, amb un impacte sobre l’ocupació amb la terminal operant de més de 44.000 ocupacions, i permetrà ampliar la capacitat del recinte”. Sobre aquest tema, ha afegit que el port “ha de mantindre la seua posició de lideratge i no ha de perdre posicions estratègiques enfront d’altres ports espanyols i europeus”.

En la iniciativa també es demana un suport “exprés” de les Corts a l’ampliació del port com a element estratègic per a l’economia valenciana. A més, Bonig reitera la necessitat que el Consell capte fons europeus per a dur a terme un pla integral de regeneració de la costa de la Comunitat Valenciana.

“La regressió de la costa és un argument que s’utilitza amb freqüència pels qui són contraris a l’ampliació del port, però no és fenomen d’ara, porta produint-se durant anys. Per això estem davant una oportunitat de dissenyar un pla de regeneració i sostenibilitat mediambiental amb els fons de la UE que ha de ser aprofitada”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − cinc =

museo prehistoria