25n
25N
25N

Bonig afirma que l'Albufera “és el millor projecte verd” i demana a Puig que presente el dragatge com a projecte d'Estat

“L’Albufera viu una tragèdia, amb l’abandó de la Generalitat i del Ministeri de Transició Ecològica”, assenyala César Sánchez

Bonig afirma que l'Albufera “és el millor projecte verd” i demana a Puig que presente el dragatge com a projecte d'Estat
16/11/2020 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha demanat hui al President de la Generalitat, Ximo Puig, que presente el dragatge de l’Albufera com a projecte d’Estat. “Si hi ha un projecte que encaixa en l’economia verda, la lluita contra el canvi climàtic i en els fons de resiliència és l’Albufera”, ha assenyalat.

Bonig ha visitat hui el parc natural al costat de la portaveu del PP a l’Ajuntament de València, Mª José Catalá, i el portaveu de Medi Ambient del PP en el Congrés, César Sánchez. La presidenta del PPCV ha assenyalat que el dragatge “evitaria que tots els residus de l’àrea metropolitana i les aigües fecals acaben en Albufera” i ha demanat a Puig que presente aquest projecte “perquè és fonamental per a mantindre la idiosincràsia de l’Albufera i de tots els valencians”.

Bonig s’ha referit també a la palla de l’arròs. “Cal retirar-la perquè està ocasionant tamponaments, fa que l’aigua ennegrisca i produeix la mort de la flora i la fauna”, ha assenyalat. Així, la presidenta del PPCV ha demanat que es traguen els plecs per a la recollida de la palla com a mínim cada cinc anys per a donar estabilitat en lloc d’any a any, “perquè sempre arribem tard i malament”. “En aquells llocs on es puga s’entrarà a recollir la palla, però on no siga materialment possible cal cremar-la i cal fer una delegació de la Comunitat Valenciana i d’Espanya que explique a Europa aquesta realitat, que pot no ser ben entesa fora”. Bonig ha indicat que el PPCV “es posa a la disposició del Govern per a fer aqueixa pedagogia, perquè si es mor l’Albufera es mor una manera de ser. Menys pensar en verd i més actuar en verd”, ha manifestat.

Per part seua, Catalá ha mostrat la seua preocupació per l’estat de l’Albufera. “Els experts ens avisen que ni hi ha suficient aigua ni és de qualitat. Es necessiten inversions i des de l’Ajuntament de València continuarem demanant que s’eleve la quantitat destinada a neteja, ja que per a 2021 el pressupost és inferior al que hi havia en 2016”. Catalá ha explicat també que presentarà esmenes als PGE “per a mantindre aquest aiguamoll, que és una joia i hem de mantindre entre tots”.

Finalment, Sánchez ha denunciat “la tragèdia que viu l’Albufera, fruit de l’abandó de la Generalitat i del Ministeri de Transició Ecològica, que no pot viure d’esquena a la situació de l’aiguamoll”. El portaveu de Medi Ambient en el Congrés ha assenyalat que el PP presentarà esmenes als PGE “perquè la coordinació entre Generalitat i Ministeri es puga posar en marxa d’una vegada per sempre”. “Fa falta invertir, fan falta infraestructures i és important que l’Estat siga ací. Han de treballar conjuntament i no viure d’esquena”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =