25n
Orgull
Orgull

Bonig ofereix diàleg a Puig enfront del seu "postureig i teatre"

La presidenta del PPCV demana la compareixença del conseller d’Hisenda Soler i de Puig per les preocupants dades de la baixada del PIB a la Comunitat

Bonig ofereix diàleg a Puig enfront del seu "postureig i teatre"
13/10/2020 -

Isabel Bonig, la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, ha mostrat hui la seua preocupació, en una roda de premsa, per “la falta de gestió de Puig i la seua nul·la influència a Espanya i Europa perquè fa la sensació que no saben per on van. Puig va anunciar 410 projectes europeus i 21.000 milions d’euros però no va fixar projectes. Hem sol·licitat en les Corts la compareixença de Soler per a explicar els projectes però ho han vetat. Tornarem a presentar-ho i si no li ho demanarem a Puig”.

‘Puig és un president allunyat de la realitat i resignat’

Bonig ha assenyalat que “Puig és un president allunyat de la realitat i resignat. El seu oferiment de diàleg és pur postureig perquè està contínuament apel·lant a una unitat que després rebutja. La pretesa unitat de Puig és falsa. Hui tornem a tendir-li la mà perquè ens preocupen molt les dades econòmiques que parlen d’una caiguda del 12%. La crisi econòmica que viurem també és important. Malgrat el panorama idíl·lic que ens dibuixen i malgrat la propaganda de Puig, hi ha 84.000 autònoms que s’han quedat fora de les ajudes per esgotament del crèdit però en lloc d’habilitar més fons, Puig prefereix continuar “enxufant” a càrrecs com la nova comissionada en sanitat, els 126 assessors, o els 330 alts càrrecs, la despesa de 126.000 euros en la seu de l’IVACE, els 27.000 euros en taxis d’alt càrrecs sols de presidència, o el mig milió per a la memòria històrica”.

“Hi ha nul·la gestió i capacitat per a presentar projectes a Europa. Puig ha fiat la recuperació econòmica de la Comunitat Valenciana als diners d’Europa que no arribarà fins a finals de 2021. Els projectes no estan definits, no se sap res de la seua consignació pressupostària i els sectors res saben. Ens temem que seran com les ajudes als autònoms, un altre Ximoanuncio. Quan es presenten els projectes veurem quants són de la Comunitat Valenciana, quins criteris s’han seguit i com es repartirà. Si ocorre com amb el sistema de finançament estem davant un altre anunci fantasma. Mentre van guanyant un titular, van empobrint cada vegada més a la població”.

‘Puig ha d’eliminar greix d’assessors i organismes superflus ‘

Isabel Bonig ha demanat “la pròrroga dels ICOS que vencen l’abril de 2021 i que si sol·liciten la seua devolució, serà molt difícil per a moltes pimes tirar endavant. Aquests diners cal traure’l aprimant l’administració política i la despesa supèrflua perquè la pròrroga dels ICOS es complemente amb l’ajuda de l’IVF”. De la mateixa manera, Bonig ha demanat que la reducció en l’administració s’ha d’escometre en els organismes polítics, “eliminant greix d’assessors i organismes superflus”.

“No s’entén com Puig rebutja l’ajuda del PP quan en el seu discurs del 9 d’octubre va parlar de qüestions en les quasl estem plenament d’acord com la col·laboració publicoprivada, el blindatge de la sanitat i els serveis públics i el no apujar els impostos. No s’entén per què no vol pactar si coincidim. Igual és perquè és tot teatre. Li oferisc la lleialtat del PP perquè és molt el que ens juguem. Ve una situació econòmica molt complicada on requerirem l’esforç de tots. Tendim la nostra mà per a pactar els grans eixos i els projectes que vinguen d’Europa i barallar conjuntament a Madrid perquè la distribució de fons europeus siga justa i equitativa i millorar el finançament pactant el dèficit asimètric”.

La líder popular ha indicat que “ens preocupa molt la gestió dels fons europeus i, sobretot, el repartiment. Puig té una habilitat especial per a parlar i no dir res”.

‘El dumping fiscal de Madrid no existeix però Puig practica el dumping dels “enxufats”‘

Respecte a les declaracions de Puig contra la Comunitat de Madrid, Bonig ha assenyalat que “el problema no és Madrid sinó un govern d’Espanya del PSOE que està discriminant les CCAA i no compta amb elles. Esperaria de Puig que, en lloc de ficar-se tant amb Madrid, es dedicara més als problemes de la Comunitat Valenciana.

En el tema fiscal, Madrid actua dins de les seues competències. Això del dúmping fiscal és una milonga de Puig per a desviar el focus d’atenció que és que gestiona malament, amb 10.000 milions d’euros més de deute. Puig practica el dúmping dels endollats. Ací ni hi ha seguretat jurídica ni hi ha gestió. En lloc de mirar tant a Madrid hauria de mirar més als seus socis”.

Reversió Hospital Torrevella

Sobre la situació sanitària, Bonig ha assenyalat que “Puig menteix una vegada més. Les dades del ministeri assenyalen que no l’està fent bé i que ha de fer més test”. A més, sobre la reversió de l’Hospital de Torrevella ha acusat Puig de falta de consideració cap als alcaldes i el comité d’empresa de l’Hospital que s’assabenten pels mitjans de comunicació. A més, no se sap la fórmula per a revertir-ho. La reversió d’Alzira ha estat un “chapuza” amb l’eliminació de serveis, s’han triplicat les llistes d’espera i les urgències col·lapsades malgrat que hi ha el doble de treballadors. “Volem saber com es farà, que no es mentisca als treballadors i que seguisquen les indicacions de l’advocacia”. Bonig ha afrimat que “és un hospital que funciona bé, que és més eficient amb aquest tipus de gestió pel que no se sap per què ara el reverteixen i per què hi ha empreses amb les quals sí que es col·labora i amb aquesta no. Aquestes contradiccions són les que fa que Puig no siga creïble i que els inversors no vulguen venir”, ha declarat Bonig.

Finalment, Isabel Bonig ha demanat que Puig “aclarisca la fórmula jurídica de la reversió anunciada de l’Hospital de Torrevella. Sí que es pot col·laborar amb laboratoris privats o amb alguns hospitals però amb el de Torrrevella no. No sembla que siga criteri sanitari sinó més aviat polític”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − onze =