caixa popular

Bonig torna a oferir a Puig el seu suport per a aprovar els pressupostos i que deixe de ser "ostatge dels separatistes"

Foto: INMA CABALLER/CORTS

Bonig torna a oferir a Puig el seu suport per a aprovar els pressupostos i que deixe de ser "ostatge dels separatistes"
29/10/2018 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha tornat aquest dilluns a oferir al president de la Generalitat, Ximo Puig, el suport dels 30 diputats ‘populars’ per a aprovar els pressupostos i que puga així “deixar de ser ostatge dels seus socis independentistes de Podem i Bloc-Compromís”.

Bonig, en roda de premsa, ha advertit sobre aquest tema que Puig “no pot estar ni un minut més en silenci” després de les declaracions “inaudites, increïbles, i rebutjables” d’aquest cap de setmana del president de les Corts, Enric Morera, i dels consellers d’Educació, Vicent Marzà, i d’Hisenda, Vicent Soler, en les quals van afirmar que “els polítics catalans estan injustament empresonats”.

“Puig ha de triar o seguir pres dels independentistes i el seu govern va a la deriva o accepta el suport del constitucionalisme i accepta el suport del PP sense gens a canvi per a mantindre’s en el Govern fins a maig 2019”, li ha exigit.

En eixe sentit, ha insistit que el PP li donarà el seu suport per a aprovar uns pressupostos de “progrés i llibertat” perquè Puig “trenque amb Podem i Bloc-Compromís, amb aquells que enalteixen als qui estan en la presó per donar un colp d’estat”. “Aquesta situació és prou greu per a anteposar els interessos dels valencians als partidistes”, ha recalcat.

Així, s’ha referit a la presència dissabte passat de Morera, segona autoritat de la Comunitat Valenciana, i dels consellers Marzà i Soler en els Premis Octubre que exigia “una intervenció immediata” de Puig perquè en l’acte “es va dir que hi havia un acarnissament amb els presos polítics, que és mentida, i es va parlar que els polítics catalans està injustament empresonats atacant la independència judicial”. No obstant açò, ha afirmat que al “no fer ni dir res” Puig es converteix en còmplice” del que van dir.

De la mateixa manera, ha recordat que l’alcalde d’Alacant, el popular Luis Barcala, es va haver de “plantar” diumenge passat i exigir que s’hissaren les banderes constitucionals o es negava a cedir el castell de Santa Bàrbara d’Alacant per a la celebració del congrés La Veu del Regne, en el qual es va produir “una exaltació de colpistes”.

En aquesta línia, ha criticat que el president del parlament català, Roger Torrent, diguera que “hi havia representants del País Valencià, de les Illes Balears i de Catalunya i que anaven a construir els Països catalans quan és una invenció que no existeix ni políticament, ni judicialment, ni socialment i ningú del govern valencià ni Morera digueren res”.

Així, ha advertit que la Comunitat Valenciana “s’està servint de tot el procés català per a reproduir el mateix procés de ruptura que portaven els nacionalistes fa 20 anys a Catalunya”. “Han començat amb els mitjans de comunicació, amb l’educació però ara ja els tenim ací, els emparen, els protegeixen i paguem tots els valencians actes d’exaltació de senyors que estan en la presó per donar un colp d’estat”, ha postil·lat.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + dos =