caixa popular

Bonig nega que Casado demane recentralizar l'educació

Botànic i Cs creuen que el líder del PP cerca “arrapar vots” a Vox i amb la pugna en la dreta “per veure qui diu la burrada més gran”

I.CABALLER/CORTS

Bonig nega que Casado demane recentralizar l'educació
28/11/2018 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha negat que el líder de la seua formació, Pablo Casado, haja demanat la devolució de les competències d’educació a l’Estat, sinó que ha subratllat que el que la seua formació defensa és dotar a la Inspecció General de l’Estat d’eines perquè puga actuar en cas que no ho faça la Inspecció autonòmica en assumptes en els quals es vulnere la llei o s’incomplisquen sentències.

Per la seua banda, els partits que conformen l’Acord del Botànic -PSPV, Compromís i Podem- i Cs han considerat que les afirmacions de Casado cerquen “arrapar vots” a VOX i tenen a veure amb “aqueixa competència en la dreta per veure qui diu la burrada més gran”.

Bonig, en atenció als mitjans de comunicació en els passadissos de les Corts, ha subratllat que el que pensa el PP i Casado és que “l’important és que l’educació pública siga de la millor qualitat i que traguem el debat polític de l’escola i fem una educació de qualitat”.

Per tant, ha puntualitzat que el PP “no està dient ni està a favor de la recentralització de les competències en matèria educativa”, però ha postil·lat que “hi ha una realitat i és que hi ha comunitats autònomes que incompleixen aquesta màxima de traure la politització en les aules” com, al seu judici, s’ha vist a Catalunya i “desgraciadament a la Comunitat on el PSPV consent i permet que s’incomplisquen les sentències judicials que han anul·lat un projecte lingüístic perquè és il·legal i contrari a la Constitució”.

Davant aquesta situació, ha defensat que ha d’actuar la Inspecció de la comunitat autònoma i “en el cas que no actuara o no se li deixara realitzar la seua funció d’evitar adoctrinament, que s’arbitre a la Inspecció General de l’Estat de totes les eines perquè es puga actuar”. “Açò no és recentralitzar les competències educatives, sinó dotar d’instruments perquè l’educació pública siga de qualitat i despolititzada”, ha defensat.

Bonig ha afirmat que la competència és de les CCAA que “han de tenir instruments legals com la inspecció per a actuar i en el cas que la Inspecció de la comunitat autònoma no actue per indicació política i incomplisca les normatives, que es dote a la Inspecció General de l’Estat amb instruments perquè es complisquen les lleis i les sentències”.

“Açò és el que defensa el PP i el meu president nacional. Nosaltres no advoquem per recentralitzar, sinó perquè la Inspecció és forta i intervinga en el cas que no ho faça la Inspecció autonòmica”, ha insistit.

FERRI: EL PP CERCA APROXIMAR-SE A VOX

No obstant això per al síndic de Compromís, Fran Ferri, la qual cosa cerca el PP és “aproximar-se més a la tesi de VOX” que “està estirant a PP i Cs cap a l’extrema dreta”. Ha considerat que la devolució de competències que actualment són de les autonomies suposaria tornar al passat i “a un model d’estat centralista i autoritari que no reconeix la pluralitat, plurinacionalitat i les diferents cultures”.

“Sembla que és una voluntat d’acabar amb models com el del plurilingüe, XarxaLlibres, la pujada de beques i amb un model educatiu que serveix com a sensor social i equipara a tots els ciutadans”, ha indicat.

Per a Manolo Mata, del PSPV, és “una vergonya intolerable” i ha advertit que “els qui coquetegen amb les idees de l’extrema dreta són els que estan posant el fem i la llavor perquè açò cresca”. Al seu judici, la qual cosa el PP cerca amb “aquesta miserable guerra” és “un grapat de vots”.

A més, ha remarcat que Casado es va a trobar “amb el xoc frontal de les 17 CCAA” perquè s’ha construït un Estat que “ens ha costat molt de fer i des que les CCAA tenim les competències en sanitat i educació açò va com un tir i els espanyols estan moltíssim millor”. “Casado s’està equivocant o que es faça militant de VOX que molta gent que ell coneix s’ha fet”, ha manifestat.

Des de Cs, el parlamentari Tony Woodward creu que Casado pretén “tirar pilotes fóra i intentar arrapar vots amb uns discursos que s’allunyen de la realitat de les autonomies”. “Tenim una Alta Adreça d’Educació que és la que ha d’estar posant els punts sobre les íes. No és una qüestió de centralitzar aquests serveis que ja estan dotats en les autonomies i han de continuar en elles”, ha considerat.

Per al secretari general de Podem, Antonio Estañ, les paraules de Casado “tenen a veure amb aqueixa competència en la dreta per qui diu la burrada més gran” i ha advertit que el “problema fonamental de donar espai a idees com les que defensa VOX és com les van normalitzant partits que han sigut més majoritaris i que estan demostrant que ja no tenen cap projecte ni els interessa i que per aconseguir uns pocs vots en un espai cada vegada més radicalitzat poden dir qualsevol irresponsabilitat”.

“Tenim un model d’autonomies que està esgotant però no pel costat que ho proposen, sinó perquè necessitem donar realitat i una institucionalitat de la plurinacionalitat que té el nostre país”, ha resolt.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =