25n
25N
25N

Bonig crida a Marzà "comissari ideològic" per unes enquestes que el PP ja realitzava

La líder popular assegura que el seu partit “defensa una escola plural, lliure i despolititzada”, malgrat que Casat aposta per relegar el valencià en pro del castellà en tota l’educació

Jorge Gil / EP

Bonig crida a Marzà "comissari ideològic" per unes enquestes que el PP ja realitzava

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha titllat de “preocupant” que l’ensenyament dels alumnes valencians “estiga en mans d’un comissari ideològic” -com ha qualificat al conseller d’Educació, Vicent Marzà-, “més preocupat en catalanitzar i a seguir el full de ruta de Quim Torra que a educar”. Es pronuncia així després de conéixer-se unes suposades enquestes per a “espiar” l’ús del valencià entre els alumnes: unes enquestes que ja es duien a terme, amb les mateixes preguntes, quan governava el PP i Bonig era Consellera.

La líder dels ‘populars’ valencians ha criticat la “defensa” que al seu judici fa el Botànic “al fet que s’espie a les escoles de la Comunitat” i ha assenyalat que “l’hostilitat política demostrada ahir pel PSPV i Compromís no ens acoquinarà perquè no farem un pas arrere per a denunciar aquesta imposició en els centres valencians”.

Ha apuntat que “els que aposten per polititzar l’escola pública, els que la posen en risc, els que fugen d’un model plural i els que volen una escola pública mediocre són PSPV i Compromís”. “És el PP qui defensa una escola plural, lliure i despolititzada”, ha asseverat, malgrat que el seu líder nacional, Pablo Casado, defensa una relegació del valencià en l’àmbit públic en pro del castellà, inclosa l’educació.

Bonig ha assenyalat que “no solament ho adverteix el PP, l’adverteixen les famílies, els centres i els tribunals” i ha recordat que en una sentència del TSJCV “ja posava de manifest que hi havia municipis on el castellà estava en perill” perquè “hi ha molts municipis on no hi ha oferta en llengua castellana”. “Tant és així que es reconeixia que el 93% dels alumnes a la província a Castelló estudien només en línies en valencià”, ha afegit. El repartiment d’hores de castellà, valencià i anglés està en la legislació actual, amb mínims obligatoris, i ho tria el Consell Escolar en el qual participen pares, mares, alumnes i alumnes, a més de professorat.

“És molt trist que l’educació valenciana siga notícia nacional una vegada i una altra per l’espionatge i el sectarisme, i no per la seua excel·lència, perquè tenim grans professionals, un gran sistema i un gran potencial, però tot s’apaga en mans de Marzà”, ha lamentat la presidenta del PPCV.

“FEBLESA DE MARZÀ”

En aquest sentit, s’ha referit a la “feblesa” del conseller, “que sempre està amagat mentre envia als seus emissaris a defensar un model sectari del qual parla tota Espanya”.

Bonig ha titllat de “molt greu” que aquest dilluns el portaveu de Compromís “reconeguera obertament que s’estava espiant en els col·legis valencians i que el normalitzara”, al mateix temps que ha qualificat de “lamentable” que “ni tan sols sabera que aqueixes enquestes s’estan realitzant indistintament en centres públics i concertats”.

“Això demostra en mans de qui està l’educació dels nostres fills, el desconeixement dels membres del Botànic pel que de debò passa a les aules demostra que només els guia el sectarisme”.

“TORRA I PUIG, DUES CARES DE LA MATEIXA MONEDA”

Així mateix, ha criticat que el ‘president’ de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i el ‘president’ de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, “són les dues cares de la mateixa moneda, obstinats a imposar una manera de pensar, una manera d’educar i una manera de parlar un pensament únic que el PP no permetrà”, per la qual cosa ha anunciat una bateria de mesures per a aquest curs polític “perquè a les aules entre la llibertat i isca el sectarisme”.

“Ha sigut el PP el que ha estat des del minut un defensant la llibertat i la pluralitat, qui ha defensat l’ensenyament en valencià però sense imposicions, sense ser un element de divisió, o una eina d’enginyeria social per a controlar als menors, per a crear una societat a imatge i semblança seua”, ha assegurat. També el PP critica d'”imposició” la llengua vehicular en els centres, malgrat que és una cosa triada en el Consell Escolar entre professorat, pares, mares i alumnes i alumnes, inclosos els qui decideixen que els seus fills estudien ací.

“Des del PP rebutgem el model opac del comissari Marzà, perquè no dirigeix l’educació, l’espia. Només li importa imposar el seu full de ruta per a aconseguir la catalanització de la societat valenciana“, ha afegit.

Més informació

1 Comentari

  1. Ricardo
    Ricardo agost 29, 23:04

    Ieee el de l’oli!!

    Resposta al teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell