25n
25N
25N

Bonig: "La improvisació de Puig provoca que la pandèmia es dispare a la Comunitat"

Bonig demana tests massius, resultats ràpids i la utilització dels hospitals de campanya

Bonig: "La improvisació de Puig provoca que la pandèmia es dispare a la Comunitat"
14/11/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assenyalat que “la improvisació de Puig provoca que la pandèmia es dispare en la Comunitat i li ha demanat al president “gestió i resultats”.

Per a Bonig, “la Comunitat Valenciana està en una situació més greu perquè les mesures que s’estan adoptant no estan resultant efectives. En les dues últimes setmanes s’ha disparat les hospitalitzacions mentre Puig i Oltra es barallaven, amb 130 valencians morts des del dilluns fins ahir divendres, un augment exponencial en UCI amb 263 ingressats, 13 residències de majors intervingudes, l’atenció primària segueix col·lapsada sense que es faça res, els MIR segueixen en vaga i hi ha 11.145 sanitaris menys que en 2015”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “és un fet constatable que la situació en la Comunitat Valenciana respecte a fa dues setmanes s’ha incrementat d’una manera brutal i veiem com Puig no encerta les mesures a adoptar per a la contenció de la COVID. Li demanem més test, resultats ràpids i que donen explicacions de per què no s’estan usant els hospitals de campanya”.

“La situació resulta dramàtica -ha indicat- si tenim en compte que les actuals temperatures encara no són propícies per als grans contagis que es preveuen. Els tancaments perimetrals en ciutats com Elx, Oriola o Elda, el tancament de l’hostaleria o les limitacions socials no estan donant els resultats previstos”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “Puig ha de prendre les regnes. Davant l’atac d’Oltra criticant que no s’adopten les mesures adequades, Puig no sols no sap sinó que ni contesta. No sabem si en veritat s’adoptaran noves mesures, si són les més adequades o si s’està posant en risc la salut i la vida de moltes persones exclusivament per no deixar-se assessorar per experts i no buscar un gran pacte de tota la societat”.

La presidenta popular ha acusat la Conselleria d’anar “com a pollastre sense cap, adoptant mesures al bot i sense consensuar com l’obertura de llits en Campanar, els MIR, el desconcert en els professionals amb el possible canvi d’especialitat o àrea de salut, amb l’oposició dels sindicats, traslladar malalts a més de cent quilòmetres com a la Vila Joiosa o l’anunci d’una possible ocupació de la privada si fos necessari”.

En aquest sentit, Bonig ha demanat a Puig l’habilitació dels hospitals de campanya i la realització de més test. “No poden trigar vuit dies a donar resultats de les proves de PCR o tenir a gent a les seues cases esperant dies al fet que els criden per a realitzar-los la prova. Tampoc podem tenir uns hospitals de campanya que van costar nou milions d’euros parats mentre s’han d’habilitar urgentment espais en l’antiga Fe de Campanar, o es munten botigues de l’Exèrcit a l’Hospital de Llíria. No s’entén que unes infraestructures que deien que venien a salvar-nos de situacions extremes amb 800 llits i es van habilitar per a això, ara es troben inoperants i no s’utilitzen més que per a recollida de mostres PCR”.

Finalment, Isabel Bonig ha assenyalat que “mentre la gent perd la seua vida i el seu patrimoni, el senyor Puig i el seu govern es dediquen a apujar-se el sou i a guerres partidistes entre ells. Li demanem gestió, proves massives i test massius per a tots els ciutadans”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 12 =