caixa popular

Bonig: "Per a nosaltres el valencià és una riquesa que cal fomentar, però no imposar"

Bonig: "Per a nosaltres el valencià és una riquesa que cal fomentar, però no imposar"
16/02/2019 -

la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha advertit que “si el PSPV i Compromís guanyen en la Comunitat, es portarà avant la immersió lingüística” i d’aquesta forma, “no es garantirà els drets dels pares a triar la llengua en la qual volen educar als seus fills”. “Per a nosaltres el valencià és una riquesa, un patrimoni que cal fomentar, però no imposar”, ha afirmat Bonig.

“El PP el que diu a la gent és que tinga clar que quan governe Mª José Català a València, Casat a Espanya i Bonig en la Comunitat, apostarem pel valencià, però també pel castellà i per l’anglés”, ha defensat la presidenta del PPCV en atenció a mitjans aquest dissabte.

En aquesta línia, Bonig ha reiterat que en un de cada cinc col·legis públics donarà el 85% d’as assignatures des d’infantil en anglés, amb un professorat format “que presentaran en el programa” i ha remarcat “sobretot, la llibertat dels pares a l’hora de triar el col·legi en el qual volen educar als seus fills”.

CATALÀ PROPOSA UN XEC UNIVERSAL PER A LES ESCOLETES

La candidata del Partit Popular a l’Alcaldia de València, Mª José Català, ha proposat un “xec universal” dotat amb 35 milions d’euros anuals per a garantir que les ‘escoletes’ de 0 a 3 anys siguen “totalment gratuïtes i absolutament lliures”, que no tindrà “limitacions en funció de la renda o de l’escoleta” que trien els pares siga pública, privada o concertada.

Així, –en un acte aquest dissabte en el qual ha participat amb la presidenta del PPCV, Isabel Bonig– Català ha manifestat el seu compromís de “convertir a València a la ciutat de la infància i els xiquets”. Per a això, ha reiterat el seu defensa de l’aplicació del districte únic i ha agregat que, si arriba a l’alcaldia, l’Ajuntament es posicionarà d'”una manera clara” en contra del tancament d’unitats de l’escola concertada.

“Demanarem que no es tanque ni una unitat que tinga demanda social en l’educació concertada d’aquesta ciutat”, ha explicat Català, que ha destacat que el 57 dels xiquets de la ciutat de València estan matriculats en centres concertats “perquè ho trien els seus pares”.

Respecte al compromís d’implantar el districte únic, Català ha defensat que “l’escolarització en aquesta ciutat siga lliure” perquè “qualsevol pare puga triar al fet que col·legi vol portar als seus fills sense cap limitació de barri, carrer o cantonada”.

A més, la candidata ‘popular’ a l’Alcaldia s’ha compromés a dedicar una dotació pressupostària de 35 milions d’euros perquè tots els xiquets de 0 a 3 anys de la ciutat de València “tinguen ‘les escoletes’ totalment gratuïtes, absolutament lliures”.

“Amb una sintonia de les tres administracions estic absolutament convençuda que València progressarà tot el retard que ha tingut aquests últims anys i es posicionarà com una ciutat capdavantera, com la ciutat que és i ha sigut sempre”, ha asseverat Mª José Català.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =