25n
25N
25N

Bonig: “Sánchez menysprea al turisme de la Comunitat Valenciana sense que Puig li reclame res”

La presidenta del PPCV sol·licita la restitució dels 27 milions d’euros eliminats per Puig de les ajudes per a la indústria valenciana

Bonig: “Sánchez menysprea al turisme de la Comunitat Valenciana sense que Puig li reclame res”
27/07/2020 -

La síndica del Grup Parlamentari Popular, Isabel Bonig, ha assenyalat que “Sánchez menysprea al sector turístic de la Comunitat Valenciana sense que Puig li reclame res”.

Així ho ha assenyalat la síndica del PP en Les Corts en una roda de premsa en la qual ha assenyalat que “cada dia que passa veiem com aquest govern és un nyap i falta de gestió absoluta. En aquesta segona fase de l’epidèmia no té explicació. El govern més gran de la història és el més ineficaç de la història. Embossat, sense acció i desaparegut.

En aquest sentit, Bonig ha recordat que “hi ha una responsabilitat política sobre mala gestió de la pandèmia i l’ocultació de dades, sense posar solucions. Puig ha de deixar d’amenaçar als altres i prendre mesures. Hem vist el nyap dels hospitals de campanya, el nyap a l’hora de confinar poblacions, el nyap en economia i ara el nyap en turisme”.

Bonig ha acusat Sánchez i a Puig de “deixar arruïnar la campanya turística en aquesta Comunitat. La culpa la té la improvisació i falta de gestió del govern de Sánchez i Puig qui s’ha de dirigir al govern d’Espanya que és qui ha deixat fora a la Comunitat Valenciana i només vol salvar a Canàries i Balears, desconeixent que la província d’Alacant és on més residents britànics hi ha”.

La presidenta popular ha assenyalat que “Sánchez menysprea a la Comunitat Valenciana i a Puig li escoltem. S’ha de dirigir al govern d’Espanya, pressionar-li a ell i a la ministra d’exteriors per discriminar territoris. La mala gestió de Puig ens porta al desastre. El sector turístic està destrossat i no és just perquè és un sector competitiu i modern que genera ocupació i riquesa”.

Isabel Bonig ha denunciat la retirada de les ajudes per a la indústria valenciana per part del Consell i ha oferit una sèrie de dades. “Dos de cada tres autònoms no han rebut ajudes. Som la primera i única comunitat autònoma que ha llevat les ajudes a la indústria. De la modernització de polígons industrials s’han eliminat els 4 milions pressupostats. En el sector industrial només ens trobem amb ximoanuncis. No hi ha res més i no es pot viure permanentment del ximoanunci. En concret, han deixat fora a 730 empreses valencianes de sectors tradicionals i artesanals de la Comunitat sense ajudes per a la modernització, digitalització i sostenibilitat. A Puig no li interessa ni la indústria ni el turisme. Pensa més en com unir un Consell dividit que a activar l’economia. Demanem que s’atenguen aqueixos sectors. Si tanca el turisme i tanca la indústria no hi haurà diners”.

Isabel Bonig ha anunciat que “el PP sol·licita la restitució dels 27 milions d’euros per a indústria eliminats del pressupost. La improvisació de Puig genera molt sofriment i molt dolor als valencians. La indústria ha de ser un dels motors juntament amb la sanitat als quals el govern ha de secundar. Són els que generen ocupació i riquesa. Demanem que es restituïsca els diners eliminats mitjançant modificacions de crèdit. Al gener cal presentar projectes per a ajudes europees i Puig ha de demanar la cogestió per part de les comunitats autònomes”.

“Davant la inacció del Consell des del PP treballem amb tots els sectors perquè comencen a presentar projectes perquè des de la Generalitat ningú es posa en contacte amb ells”, ha indicat.

Respecte a la possibilitat d’aconseguir acords, Bonig ha reiterat que la voluntat del PP “és arribar a acords però que no siguen meres declaracions de bona intenció. Volem arribar a acords amplis i de veritat. Si volen ací estem però no hem rebut cap trucada ni res. Li he tornat a enviar a Puig les nostres propostes i seguim sense resposta”.

D’altra banda, José Juan Zaplana ha denunciat l’omissió del deure de socors per part de la consellera Barceló quan el 23 de març li va advertir de la situació de col·lapse i no va rebre cap resposta. També ha denunciat el succeït aquest cap de setmana amb l’Hospital de campanya habilitat al costat de l’Hospital General d’Alacant. No han pogut acollir allí als immigrants arribats per a fer-los proves per la covid i se’ls va haver d’internar a l’Hospital, amb intent de fugida perquè cinc mesos després, aquests hospitals no tenen els permisos d’obertura ni estan disponibles i habilitats per a poder atendre la gent”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =