25n
25N
25N

Bonig: “Si Puig no soluciona el caos en urgències i primària el sistema col·lapsarà perquè els sanitaris estan saturats”

“El vergonyós espectacle de Puig i Oltra amb el COVID llança missatges confusos a la ciutadania””

Bonig: “Si Puig no soluciona el caos en urgències i primària el sistema col·lapsarà perquè els sanitaris estan saturats”
04/11/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha advertit que “si Puig no soluciona el caos en sanitat, en urgències i a primària, en els pròxims mesos tindrem un seriós col·lapse perquè les plantilles no poden més” i ha qualificat de “vergonyós” l’espectacle de Puig i Oltra discutint per les mesures per la pandèmia “perquè llancen missatges confusos a la ciutadania”.

Bonig s’ha reunit amb el comité d’empresa de l’Hospital de la Ribera per a conéixer de primera mà . “Aquest és l’exemple de la nefasta política sanitària del govern de Puig i Oltra. Aquest centre ha passat de ser una referència hospitalària a nivell nacional i internacional, amb índex de satisfacció molt importants, amb menys llestes d’espera, a patir una situació en els serveis d’urgències denunciada pels sindicats que han demanat el cessament del cap d’urgència i a triplicar les llistes d’espera”.

La presidenta popular ha indicat que “el servei d’urgències de molts hospitals de la xarxa pública, un servei fonamental, estan col·lapsats al que s’uneix la situació en l’atenció en primària. Hui la principal prioritat hauria de ser resoldre el col·lapse als hospitals i primària, si no fem un bon control de la pandèmia, si no reforcem plantilles i establim dobles circuits, serà un desastre i impossible controlar la situació i reactivar la situació econòmica”.

Bonig ha afirmat que “som ací per a denunciar la mala gestió. En dos dies han mort 38 valencians. Veiem com les UCIS estan saturades i Puig i Oltra en lloc de resoldre els problemes de sobrecàrrega, de les llistes d’espera, del col·lapse de l’atenció primària, de fer més PCR perquè seguim a la cola, de buscar més personal, s’estan pegant per diners, per 21 milions d’euros en el pressupost de 2021 i deixar clar qui mana en la Generalitat i mentre la gent patint. Haurien de pensar menys en ells mateixos i els seus privilegis, i destinar més diners, més esforç i més gestió al que preocupa la gent”.

Isabel Bonig ha anunciat que el PPCV “portarà una iniciativa en les Corts per a blindar per llei el pressupost en la sanitat pública i també li tornem a donar la mà per a col·laborar, posar-nos a la disposició del Botànic i evitar el descontrol absolut”.

La líder popular ha manifestat que “el que succeeix a Alzira serà un exemple del que passarà a Torrevieja. En el pitjor moment, en plena pandèmia, no és moment de revertir l’Hospital. Aquest de la Ribera s’ha convertit als tres anys en un hospital amb més llistes d’espera, amb menys drets laborals per als treballadors i pitjor qualitat assistencial amb serveis eliminats”.

Isabel Bonig ha assenyalat que “el que està passant en la gestió de la COVID en la Comunitat Valenciana és una vergonya. No pot dir una cosa el president i la seua vicepresidenta altra. Això només fa que enviar un missatge de confusió, descontrol i desgovern a la ciutadania quan hi ha un col·lapse en el sistema sanitari. Han de parlar abans i eixir només una veu. D’una vegada per sempre Puig ha de prendre decisions sense esperar als altres. No pot ser que diga que les UCIS estan al 66% i el Ministeri al 14%. Dades clares. I si cal prendre mesures que ho faça”.

“Li demanem d’una banda un paquet de mesures econòmiques per a ajudar sectors que es veuran col·lapsats, i que els 247 milions que van per a quiosquets es destinen a sectors econòmics més afectats, i per un altre, mesures sanitàries”, ha afegit.

Per a Bonig, “és necessari una unitat de missatge perquè hui els valencians estan atònits i no saben a qui creure: si al Ministeri, a Puig, a Oltra o a Sánchez que ve demà. Han abandonat al personal sanitari als qui ni tan sols els doten de totes les mesures de seguretat necessàries”.

Finalment, Isabel Bonig ha indicat que “la gent està desatesa per una gestió sanitària que és un caos, no hi ha control, no hi ha gestió. Han tingut tot l’estiu per a programar-lo i no han fet res i sanitat està col·lapsant. Si no solucionem aquesta situació tindrem en els pròxims mesos un seriós col·lapse perquè les plantilles ja no poden més. També ha lamentat “les renyines de Puig i Oltra pel pressupost a veure qui mana més. Diners hi ha, però cal destinar-ho menys als polítics i més per a atendre els ciutadans”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × un =