25n
25N
25N

Bonig afirma que Darias és "l'única amb seny" perquè el valencià "ha de ser un mèrit i no un requisit"

Lamenta que Oltra “haja guanyat la batalla a Puig” i afirma que el partit socialista té “un problema”

Bonig afirma que Darias és "l'única amb seny" perquè el valencià "ha de ser un mèrit i no un requisit"
21/02/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha assenyalat aquest divendres que la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias, és “l’única amb seny dins d’aqueix govern de desvari” per la seua posició respecte a les llengües cooficials, ja que ha insistit que el valencià “ha de ser un mèrit i no un requisit”.

Bonig, en roda de premsa després de reunir-se amb alcaldes de municipis afectats per Gloria, ha lamentat sobre aquest tema que la vicepresidenta i líder de Compromís, Mónica Oltra, “li ha guanyat la batalla” al president Puig en el projecte de Llei de funció pública, però li ha tornat a “donar la mà” per a aprovar la norma “sempre que reconega el coneixement del valencià com un mèrit i no un requisit imprescindible”.

En aqueix sentit, ha aplaudit les paraules de la ministra, que va assegurar en el Ple del Congrés que el coneixement de les llengües cooficials “mai pot ser un requisit” per a l’accés a un lloc com a funcionari de l’Estat, encara que sí un mèrit, i li ha reconegut “la seua valentia” perquè “no és fàcil” defensar aquesta postura.

Bonig ha demanat “sentit comú” en la política lingüística perquè ha recalcat que la Comunitat valenciana és “bilingüe” amb una cooficialitat del valencià i castellà i en aqueix sentit ha recordat que l’Estatut parla de “dret, no d’obligació” i ha considerat aquest debat “increïble”.

A més, ha apuntat que la llei de procediment administratiu diu que tot ciutadà de la Comunitat Valenciana que es dirigeix a l’Administració té dret a ser atés en castellà i si es dirigeix en valencià té dret a ser atés en valencià.

Per tant, el requisit lingüístic ha de “ser un mèrit excepte en aquells llocs de treball que tenen un contacte directe amb la ciutadania on s’exigisca el coneixement del valencià”. “I això és el que ha passat en aquesta Comunitat durant els anys de govern del PP amb total normalitat”, ha destacat.

LLENGUA COM A INSTRUMENT D’ADOCTRINAMENT

No obstant això, ha exposat que “el problema” ha vingut quan “el partit socialista en mans de Compromís, bascos, navarresos o catalans trenca aquesta convivència i llibertat i tracta d’utilitzar la llengua com a instrument d’adoctrinament i d’imposició d’un projecte polític”. “Aqueix és el problema”, ha recalcat Bonig, ha mantingut que “el problema” no el té Compromís sinó que “el té Puig”.

En aqueix sentit, ha recordat que Puig i la consellera de Funció Pública, Gabriela Bravo, deien que “el requisit lingüístic en la Llei de funció pública valenciana anava a ser un mèrit no un requisit indispensable”, però “ara sembla que li guanyat la batalla Compromís, la senyora Oltra, i ací estem, barallant-nos”.

No obstant això, li ha tornat a oferir a Puig el suport del PP per a tirar avant la Llei de Funció pública valenciana “sempre que el coneixement del valencià siga un mèrit i no un requisit imprescindible”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × un =

Informacion coronavirus