25n
25N
25N

Bonig lamenta la "tebiesa" de Puig en la defensa dels interessos dels valencians en el repartiment de fons de la UE

Titlla de “decebedor” la postura del president i anuncia una bateria d’iniciatives perquè el dèficit “siga igual per a tots”

Bonig lamenta la "tebiesa" de Puig en la defensa dels interessos dels valencians en el repartiment de fons de la UE
01/08/2020 -

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha titllat de “decebedor” la postura del president de la Generalitat, Ximo Puig, en la Conferència de Presidents, una posició “marcada per la seua tebiesa i falta de contundència a l’hora de defensar els interessos dels valencians en el repartiment dels fons europeus” i per la “falta de fermesa i de pes nacional per a rebutjar els acords bilaterals que perjudiquen el finançament de la Comunitat com l’aconseguit amb el PNB”.

Bonig s’ha referit d’aquesta manera a la reunió mantinguda aquest divendres entre els presidents autonòmics i el president del Govern, Pedro Sánchez, a San Millán de la Cogolla (La Rioja), per a abordar el repartiment dels Fons de reestructuració provinents de la Unió Europea.

En aquest sentit, ha assenyalat que el PPCV “sempre ha demanat dos criteris per als fons de reconstrucció que han de vindre de la UE”. “D’una banda, que aqueixos fons foren destinats a les comunitats autònomes i, per un altre, que el Govern d’Espanya compte amb les comunitats autònomes per a gestionar-los i presentar projectes”, ha defensat.

Així, ha assenyalat que el PPCV està “molt decebut” perquè “no ha quedat clar quins eren els criteris per a repartir aqueix fons de 140.000 milions d’euros que han de vindre de la UE”.

Per això, Bonig ha defensat tres criteris perquè l’arribada de fons “s’ajuste a les necessitats de la Comunitat Valenciana”, com són “el pes poblacional, el PIB i la taxa de desocupació”, i ha lamentat que “cap d’aquests tres criteris sembla que es tindran en compte”.

“Hem trobat a faltar que Ximo Puig haja sigut contundent en la defensa dels interessos dels valencians i del criteri poblacional, com sí que han anat a altres presidents com el d’Andalusia, Juanma Moreno”, ha assenyalat.

“FALTA DE FERMESA”

Bonig ha retret a Puig la seua “tebiesa” en aquesta reclamació i la seua “falta de fermesa a l’hora de rebutjar els acords bilaterals” que “perjudiquen altres comunitats autònomes com la valenciana”.

Així, ha assenyalat que des del PP “no accepten” i els sembla “una burla a tots els valencians el pacte ‘ad hoc’ que ha aconseguit el Govern d’Espanya, governat pel mateix PSOE de Ximo Puig, amb el PNB, perquè suposa una discriminació a la resta d’autonomies i especialment a l’autonomia valenciana que està infrafinançada”.

En aquesta línia, ha rebutjat que hi haja acords bilaterals perquè “qualsevol acord de repartiment de fons s’ha de fer en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) atesos uns criteris objectius clars i transparents”.

Bonig ha insistit a Puig que “tindrà tot el suport i el suport del PPCV per a defensar els interessos dels valencians en el repartiment de fons” i ha anunciat que els ‘populars’ presentaran una bateria d’iniciatives per a demanar al govern d’Espanya i a Puig que el dèficit “siga igual per a tots”.

“Els valencians no volem ser més que ningú però tampoc volem ser menys que ningú i aqueix acord a dos suposa uns privilegis per al PNB que pagarem entre tots els espanyols i tots els valencians”, ha resolt.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × un =