25n
25N
25N

Bonig critica que el Consell no haja invertit en la costa valenciana per a reforçar-la davant els temporals

Bonig critica que el Consell no haja invertit en la costa valenciana per a reforçar-la davant els temporals
27/01/2020 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha enlletgit aquest dilluns al ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, que des de fa dos anys no haja invertit res en el litoral valencià a pesar que existeixen projectes ja aprovats per a reforçar la costa en cas d’inclemències meteorològiques. “Ha arribat el moment dels fets i les accions”, ha assenyalat.

Enfront d’això, Bonig, en una visita a Dénia (Alacant), ha anunciat que el PP presentarà una moció en tots els ajuntaments i en Les Corts per a sol·licitar a les administracions públiques la “màxima celeritat i agilitat” en les actuacions, en la declaració de zones catastròfiques i l’anticipació de les ajudes als afectats.

Així, ha explicat que cal que “es comenten les obres amb la major urgència” i ha explicat que els plans per a reforçar el litoral estan fets, aprovats i llestos per a ser aplicats, però “el que cal fer és executar les obres, l’emergència climàtica, en bona part, es combat amb inversió”.

Sobre aquest tema ha criticat que en 2018 el Consell del Botànic “no va invertir absolutament res en el litoral valencià i en 2019 a la província d’Alacant dels 6,5 milions per al litoral només es van executar 240.000 euros”.

Així, en el Pativel i Patricova hi ha projectes per a reforçar la primera línia de la mar i evitar que aquests temporals, cada vegada més continus, no afecten tant la costa valenciana, “només cal executar-los”.

Bonig ha explicat que els plans als quals es refereix amb insistència Ximo Puig, el Pativel i el Patricova, “són instruments d’ordenació territorial” i s’ha comprovat que totes les obres que s’han fet amb aquesta normativa “resisteixen millor a les inclemències meteorològiques”. “Cal començar a executar, perquè si no protegim amb accions i projectes no solucionarem el problema”, ha advertit.

Bonig s’ha expressat d’aquesta manera durant la seua visitar la platja de les Deveses, a Dénia, una de les afectades pel temporal de la setmana passada i sobre aquest tema ha assenyalat que “ha arribat el moment dels fets i les accions”, ha incidit la dirigent del PP en un comunicat.

En aquesta línia, Bonig ha proposat que els 281 milions que el Govern d’Espanya deu a la Comunitat Valenciana a compte de l’IVA de desembre de 2018, es destinen a pal·liar els efectes del temporal i als més afectats. “Governar és tindre prioritats”, ha assenyalat.

Així mateix, ha instat a Ximo Puig a reclamar al Govern d’Espanya que sol·licite a la UE els fons d’inversió per a lluitar contra el canvi climàtic.

COMISSIÓ A ORIHUELA

Per part seua, des d’Orihuela, on s’ha constituït la Comissió de seguiment pels efectes de la DANA, ocorreguda el setembre passat a la Vega Baixa, Isabel Bonig ha incidit en què la comissió servirà per a “reivindicar la necessitat que els poders públics tinguen un tractament especial amb una comarca fonamental per a la Comunitat Valenciana”.

Sobre aquest tema, Bonig ha afirmat que la Vega Baixa és un “motor econòmic sense precedents” que necessita “inversions”. Així, s’ha referit al potencial en matèria hortofructícola i turístic de la comarca més al sud de la Comunitat.

La presidenta del PPCV ha dit, sobre la DANA, que “hi ha molts estudis fets” i es coneixen les “causes de les avingudes i les crescudes” i “per on es trenquen els rius”.

Així, ha assenyalat que el riu Segura es va trencar a Almoradí el setembre passat “pel mateix lloc que es va trencar en els 80“, de manera que ha sostingut que es requereix “acció”. “Si el Govern del senyor Puig i del senyor Sánchez creuen que per una visita en Falcón i una declaració de lluita i d’emergència climàtica pararem tots aquests últims esdeveniments de DANA i crescudes de la mar que estem vivint, s’equivoquen”, ha lamentat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint − onze =