caixa popular

Bonig proposa eliminar el requisit del valencià i demanen a les Corts unitat en contra del procés de Catalunya

I.CABALLER/CORTS

Bonig proposa eliminar el requisit del valencià i demanen a les Corts unitat en contra del procés de Catalunya

El grup del PP en Les Corts ha presentat entre les seues propostes de resolució al Debat de Política General, l’últim de la legislatura, una proposta sobre el sistema de finançament de les comunitats autònomes per a instar al Govern a la reforma “immediata” del sistema de finançament. També planteja una reestructuració de les conselleries i elaborar un pla extraordinari de reducció d’alts càrrecs del Consell.

En educació, el PP insta a “retornar la llibertat d’elecció als pares, complir amb la legalitat, recuperar el districte únic i que la immersió lingüística siga en anglés en un de cada cinc nous col·legis públics”, així com que “el valencià no siga un requisit per a accedir a la funció pública, sinó un mèrit”.

En matèria sanitària, planteja mesures per a “revertir la gran reculada que ha patit el sistema sanitari valencià en els últims tres anys”. I en el bloc d’infraestructures, demana “tornar a comptar amb les ajudes de pobresa energètica de la Conselleria d’Habitatge que van desaparéixer dels pressupostos en 2017”.

En clau nacional, els ‘populars’ també demanen a les Corts que inste al Govern valencià a “pronunciar-se en favor de la unitat nacional, en defensa de la sobirania nacional i en contra del procés a Catalunya”.

En matèria de finançament, el grup ha presentat una proposta sobre el sistema de repartiment de fons a les comunitats autònomes per a instar al Govern central a la reforma “immediata” del sistema, de manera que establisca un nou model amb “recursos suficients i repartits equitativament entre totes les autonomies”. També aposta per una política de baixada d’impostos com “un dels pilars del programa de govern del PPCV”.

D’altra banda, el PP proposa escometre una reestructuració de les conselleries i elaborar un pla extraordinari de reducció d’alts càrrecs de la Generalitat Valenciana que “almenys” comporte una baixada del 10% d’aquests.

Una altra de les propostes de resolució insta al Consell a “deixar a un costat els seus problemes interns i col·laborar amb el ‘president’, Ximo Puig, perquè aquest puga fer realitat els compromisos incomplits del passat Debat de Política General”.

“DESPOLITITZAR FGV” I 217 MESURES

Altres de les seues propostes en aquest ram són “despolititzar la gestió de FGV (Ferrocarrils de la Generalitat) com a empresa de col·locació i endolls i que torne una gestió tècnica i professional de l’empresa pública i la construcció i millora de la seguretat viària de nombroses carreteres”. També “217 mesures concretes” relacionades amb la millora de la qualitat ambiental, habitatge, projectes urbans, obres públiques, vertebració del territori i transports.

En agricultura, els ‘populars’ valencians sol·liciten, entre altres mesures, un increment substancial de les partides destinades a la lluita contra la Xylella. I en matèria social, algunes són “assumir el compromís d’atur als centres de menors sense demora alguna, complir el termini legal de resolució de les ajudes a la dependència en sis mesos o aprovar un pla de suport a la natalitat”.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 9 =

Valencia orgullosa