caixa popular

Bonig : "La Comunitat Valenciana no transitarà la senda de catalanització que va començar a Catalunya fa anys"

La Presidenta del PPCV ha afegit que “acabarà amb el requisit lingüístic per a l’ingrés a la funció pública i també per a l’accés a la docència mitjana i universitària”.

Bonig : "La Comunitat Valenciana no transitarà la senda de catalanització que va començar a Catalunya fa anys"
05/05/2018 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat que “no transitarà la senda de catalanització que va començar a Catalunya fa anys, per molt que li pese a Puig i Oltra. Perquè en aquesta terra el valencià i el castellà mai han sigut motiu de confrontació, sinó un orgull. La cooficialitat de les dues llengües mai ens ha acomplexat, sempre ha sigut motiu d’orgull. Els complexos estan en aquells que prefereixen ser catalans de segona que valencians de primera, ací estan els complexos“.

Així mateix ha afegit que quan el PPCV torne a la Generalitat “acabarà amb el requisit lingüístic per a l’ingrés a la funció pública i també per a l’accés a la docència mitjana i universitària”.

Bonig s’ha pronunciat així a Alacant, en un acte de partit que ha clausurat el president nacional del Partit Popular, Mariano Rajoy, i en el qual han intervingut el president del PP de la província d’Alacant, José Císcar i l’alcalde de la ciutat, Luis Barcala.

La presidenta del PPCV ha assenyalat que el requisit lingüísticserà obligatori únicament en els llocs l’acompliment dels quals exigisca un coneixement del valencià. En els altres casos el valencià serà un mèrit, mai una imposició, perquè a la Comunitat Valenciana volem als millors metges, pediatres, cirurgians, investigadors i empresaris”.

Bonig ha assenyalat que el PPCV, “com ha fet el PP a Alacant, mai es rendirà, malgrat els esforços titànics d’Oltra, amb la complicitat de Puig, per aconseguir que els valencians claudiquen a les seues imposicions i xantatges”. Sobre aquest tema, la dirigent popular ha indicat que “és igual de quina parlem: comerç, religió, llengua, sanitat, cultura o esport. El Consell del Botànic ha intentat imposar en el que siga i com siga amb tal de dividir als valencians, però si hi ha un àmbit on s’han esforçat de manera especial ha sigut l’educació”.

Així, Isabel Bonig ha recordat el decret de xantatge lingüístic i ha afirmat que “ni la societat civil, ni els tribunals, ni el PPCV consentiran aquestes imposicions per part del Consell”. “La sentència del TSJCV de la setmana passada al decret de plurilingüisme és un torpede en la línia de flotació de tota la política lingüística de Puig i Oltra aquests últims tres anys. El TSJCV sentencia per tercera vegada alguna cosa evident, constitucional, protegit i emparat: el dret dels pares a triar la llengua en la qual volen educar als seus fills, i açò és alguna cosa que no pot suportar el Titànic, perquè l’esquerra detesta la llibertat”.

Llibertat dels pares: dret constitucional

Aquesta sentència reconeix que la llibertat de les famílies està per sobre de la discrecionalitat de les Administracions Públiques. No pot haver-hi llibertat dels ciutadans si no hi ha responsabilitat en el poder i aquesta no existeix si nosaltres no la demanem. Per açò exigim la dimissió del major causant de l’atropellament de la llibertat, que no és Marzà ni Compromís, és Puig i el PSPV, que autoritza i imposa la política d’imposició lingüística del Govern de la Generalitat“, ha indicat Bonig. La presidenta del PPCV ha recordat al cap del Consell que “fora de la llei solament hi ha arbitrarietat i negació de la llibertat. Puig ha de complir ja la llei i les sentències”.

La presidenta del PPCV ha recordat que el seu partit “va ser l’únic que va impugnar el Decret de xantatge lingüístic i en aquests moments som l’únic partit que està sol·licitant una comissió bilateral per a concloure si la Llei de Plurilingüisme vulnera drets fonamentals”.

D’altra banda, Bonig ha felicitat a Luis Barcala per haver recuperat per al PP l’alcaldia d’Alacant, i ha assenyalat que l’esforç “ha tingut recompensa, perquè Alacant ha recuperat la il·lusió i l’esperança“. “Alacant representa el millor de l’esperit dels valencians, alacantins i castellonencs: som un poble que mai s’ha rendit. Alacant no es va rendir durant aquests tres anys, Barcala i el seu equip tampoc i tampoc el PPCV, per açò hem recuperat l’alcaldia i recuperarem la Generalitat en 2019”, ha afirmat Bonig.

La dirigent popular ha assenyalat que recuperar l’alcaldia d’Alacant “no és una fita més; és l’avantsala de la recuperació. Tres anys han bastat dels governs del canvi per a demostrar que ni saben ni volen ni poden, que no tenien projecte polític, que solament hi havia falta de gestió, no tenien futur, no van vendre esperança, solament es mouen per la venjança”.

Finalment, Bonig ha indicat que la reconquesta “comença en el sud“. “Alacant ha sigut el primer pas, l’exemple que tot esforç i sacrifici val la pena i queda un any perquè la força del sud reconquiste a la Comunitat Valenciana”.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 6 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris