25n
25N
25N

Bonig a Puig: "No venga la Comunitat als catalans"

El discurs del PP valencià s’endureix després de la caiguda de Mariano Rajoy

Bonig a Puig: "No venga la Comunitat als catalans"
05/06/2018 -

“Llibertat”, li ha demanat Bonig al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, perquè els pares trien la llengua en la qual volen estudien els seus fills. Hàbil, el socialista li ha respost amb sorna: “Llibertat, sense ira“, en referència a la tornada antirevengista de Jarcha convertit en un autèntic símbol de les noves llibertats durant la Transició. “No venga la Comunitat als catalans“, li ha demanat la líder del PP valencià al líder del Consell.

Bonig ha declinat anar a Madrid per a endurir la seua estratègia contra el Consell del Botànic

Bonig ha declinat la seua assistència a la reunió del comité executiu que hui ha convocat Mariano Rajoy per a analitzar l’estratègia del partit d’ara endavant després de la seua eixida de la Presidència del Govern. Ha preferit assistir a la sessió de control al president de la Generalitat i ha delegat el seu viatge a Madrid al seu número dos, Eva Ortiz. I és que la voluntat de Bonig era endurir la seua ja de per si agressiva estratègia contra el Consell del Botànic.

La seua intervenció ha versat principalment sobre l’actitud que al seu judici ha de prendre el Govern valencià davant el nou Executiu presidit per Pedro Sánchez. El primer que ha fet ha sigut felicitar al nou ministre de Foment, el valencià socialista José Luis Ábalos, i ha enlletgit a Puig que no ho fera ell abans en la tribuna.

Ximo Puig en les Corts Valencianes

“Ara la senyora Bonig vindrà a les manifestacions”

Bonig ha instat al Consell a mantenir les seues reivindicacions i exigències valencianes i ha recriminat al president les seues intervencions quan encara era president Rajoy. Li ha preguntat si “té valentia” per a recordar-li a Sánchez que “cal canviar el model de finançament” i per a “exigir-li que rectifique” en la seua intenció de mantenir els Pressupostos Generals de l’Estat que el mateix PP havia aprovat amb el suport dels nacionalistes bascos. “Ara la senyora Bonig vindrà a les manifestacions“, li ha tirat en cara el socialista.

Però no han faltat les ja habituals fletxes de la líder popular cap a la política educativa de l’Executiu valencià, tant en matèria de plurilingüisme com en els concerts educatius. Per això, ha anunciat que li ha enviat una carta al president Sánchez per a recordar-li “les trenta sentències judicials” contra les polítiques educatives del conseller Vicent Marzà. “No venga la Comunitat als catalans”, ha instat Bonig a Puig.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

CCCC
torrent