Bonig proposa una auditoria sobre els resultats de la reversió en La Ribera abans de fer-ho a Torrevella

Guardar

Isabel Bonig rueda Junta Sindics julio
Isabel Bonig rueda Junta Sindics julio

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha demanat una auditoria de la Ribera abans de revertir Torrevella perquè "si Alzira ha sigut un desastre no té sentit revertir en plena pandèmia la gestió de l'Hospital públic de Torrevieja".

Isabel Bonig ha presentat en roda de premsa una iniciativa parlamentària perquè la Sindicatura de Comptes realitze una auditoria dels tres últims anys de l'àrea sanitària de la Ribera per a saber quants ens ha costat la reversió d'Alzira i la seua situació sanitària actual.

Bonig ha indicat que "per a l'anunciada reversió de l'Hospital de Torrevella cal tindre els números i elements de criteri objectius perquè estem parlant de salvar vides i de destinar els diners per a l'important. El Botànic sotmetrà al sistema a un estrés important i ens gastarem més diners per pura ideologia. El lògic és mantenir el que funciona bé i saber si ens costa més o menys".

Per a la líder popular "no es poden recuperar serveis sense saber el que ens costarà. A Alzira en aquests tres últims anys s'han duplicat les llistes d'espera, s'han eliminat serveis, hi ha problemes amb els treballadors i ens costa més car als valencians. Estem parlant de centenars de milions d'euros en un moment en què es necessita una bona gestió sanitària. No sembla el més lògic sotmetre en aquests moments a estrés sanitari i laboral a una comarca com la Vega Baixa".

Bonig ha afirmat que "es planteja la reversió malgrat la crisi epidemiològica, sotmetent a un estrés innecessari als 1.400 treballadors d'un hospital que és públic. Sumen el laboral a l'estrés sanitari que ja estan patint les UCI i els hospitals de tota la Comunitat. Estem en una situació excepcional i cal posar tots els recursos al servei de salvar vides també a aquells que tenen altres malalties".

La presidenta popular ha assenyalat que "l'octubre de 2021 hi ha també la possibilitat de pròrroga. En aquesta situació, sense saber a què atenir-nos, no sembla lògic i assenyat ficar-se en aquest fregat administratiu. Si ha sigut un desastre Alzira, en plena pandèmia no és moment entrar en com es fa eixa reversió, amb qüestions laborals i jurídiques que descentren als sanitaris".

Isabel Bonig ha explicat que "en l'entrevista del passat dijous amb Puig li va demanar aquesta pròrroga, però ell no em va contestar clarament i no em va mirar als ulls. Si el problema és el xantatge de Compromís i Podem, té el nostre suport per a prorrogar-lo. En aquests moments és evident que no és presentable dur a terme la reversió de Torrevella, sense planificació ni gestió".

"L'auditoria de la Ribera que plantegem és per a saber el que ens costarà perquè, si no hi ha diners per a reforçar la primària o per als MIR, no s'entén que no es puga prorrogar un, dos o fins als cinc anys que preveu la norma. El mateix Síndic ja va redactar un informe que assenyalava que aquest sistema públic de concessió era un 30% més eficaç", ha afegit.

Bonig ha mostrat la seua sorpresa per l'actual situació. "Fa una setmana va dir en sessió parlamentària que la Comunitat Valenciana estava més ben preparada que la resta i, no obstant això, ara anuncia de sobte mesures molt restrictives. La veritat és que hi ha desfasament entre les dades que donen els uns i els altres, la qual cosa ve a aprofundir en el desastre de gestió que viu el nostre país en aquesta pandèmia. En aquests moments cal centrar-se en la salut i en l'economia. I no en, per exemple, el canvi de la llei electoral pública valenciana. És lamentable que estiguen pensant en com perpetuar-se en la butaca en lloc d'intentar salvar vides".

La també síndica popular ha indicat que "en aquesta segona onada no es poden admetre determinades coses i caure en els mateixos errors que en la primera onada, amb restriccions i amb absència de mesures sanitàries complementàries.

Respecte a la declaració de l'estat d'alarma, Bonig ha assenyalat que "no es poden llançar missatges contradictoris i no dir tota la veritat. Hem passat tres mesos sense modificar el que ve exigint el PP: una reforma de la legislació ordinària per a donar un instrument normatiu comú i fiable a totes les CCAA. Necessitem un marc normatiu comú i només amb les mesures restrictives no solucionarem el problema. Haurien d'anar complementades amb ajudes econòmiques als sectors afectats: hostaleria, restauració, taxis i oci nocturn".

Finalment, respecte a les ajudes europees, Bonig ha demanat "criteris clars i un repartiment just. Puig ens ha estat mentint també en això dient que hi havia 410 projectes i que arribarien 21.170 milions d'euros. Que diguen quin pla tenen perquè les empreses puguen arribar".

Destacats