25n
25N
25N

Bonig dona suport a Compromís davant el "to inacceptable" de Montero: "Els mags de l'embolic estan en el PSOE"

Bonig dona suport a Compromís davant el "to inacceptable" de Montero: "Els mags de l'embolic estan en el PSOE"
14/05/2020 -

La presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha recolzat al diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, davant el “to inacceptable” de la ministra d’Hisenda i portaveu del Govern, Mª Jesús Montero, en demanar que no s’inventen “problemes que no existeixen ni embullar” en el repartiment del fons de 16.000 milions a les CCAA per la despesa derivada del coronavirus.

“Els mags de l’embolic estan en el PSOE”, ha afirmat després de recordar que la ministra socialista va ser consellera d’Hisenda a Andalusia. Bonig ha defensat així que el fons es repartisca en funció a criteris objectius com l’infrafinançament i la població valenciana.

Aquest dimecres, Montero va deslligar les crítiques en Compromís –soci de govern del PSPV– en censurar que pretenga convertir en “criteris polítics” els tècnics per a distribuir aqueixos diners. “Si hi haguera un rebrot a la Comunitat Valenciana defensaria els mateixos criteris?”, va etzibar a Baldoví.

Com a conseqüència, la coalició va acordar a última hora no donar suport a la cinquena pròrroga de l’estat d’alarma si no es reparteix el fons contra la Covid-19 per pes poblacional, mitjançant un “compromís explícit” del Govern de Pedro Sánchez, a més de gestionar l’ingrés mínim vital al costat de les CCAA.

Bonig, en roda de premsa telemàtica, ha remarcat que no serà ella qui defensarà a Baldoví i ha destacat que li va enviar un missatge després de la brega en el Congrés per a traslladar-li el seu “suport personal i del grup ‘popular’.

Ha denunciat el tracte de la ministra a un representant valencià, que “mereix un respecte perquè les institucions estan per damunt de la crítica política”, i ha posat l’accent que Montero no pot dir que l’infrafinançament no és un problema: “El criteri és tractar a tots per igual, els diners és de tots els espanyols”.

Sobre la despesa sanitària, la ‘popular’ ha advertit que la Comunitat és “de les més exposades al virus” com demostra l’estudi de seroprevalença, ja que menys del 3% de la població de les tres províncies ha superat la infecció del nou coronavirus i ha generat anticossos.

També ha alertat que la Comunitat podria rebre “més de 600 milions en lloc de mil per no haver fet suficients tests” i ha tirat la culpa al Consell, mostrant-se “escandalitzada” que la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà (Compromís), diguera que estaven a l’espera de l’autorització de la Conselleria de Sanitat per a fer PCR en un laboratori d’investigació vegetal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × un =