25n
25N
25N

Bonig anuncia una esmena a la totalitat dels PGV2021 i lamenta que el Botànic no haja escoltat les propostes del PPCV

“Estem disposats a seure a parlar per a pactar uns comptes que no parlen de privilegis polítics, sinó de drets dels ciutadans”

Bonig anuncia una esmena a la totalitat dels PGV2021 i lamenta que el Botànic no haja escoltat les propostes del PPCV
06/11/2020 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat avui que el Grup Popular A les Corts presentarà esmena a la totalitat als Pressupostos de la Generalitat per a 2021. “Ens hauria agradat que no fos així i que el President de la Generalitat i els partits que fan costat al Botànic s’hagueren interessat per les propostes del PPCV que portem fent des d’abril, treballant amb tots els sectors”, ha assenyalat.

Bonig s’ha pronunciat així després de mantenir una trobada amb el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro. “No ens agrada que grups del Botànic estiguin parlant de pujada d’impostos, que no és la via, no ens agrada que els comptes no tinguin una actuació directa en política de creació d’ocupació, en la indústria. I no han volgut blindar el pressupost de sanitat, que a més és insuficient per a atendre tota la necessitat de la pandèmia”, ha explicat.

“En canvi, veiem com el sector públic augmenta 247 milions d’euros i els alts càrrecs i assessors de Puig han pujat un 40% des del seu primer pressupost en 2016. Qüestions com aquestes són insostenibles en l’actual situació, però el PPCV continua estant obert a asseure’ns i parlar per a pactar uns pressupostos que no consoliden els privilegis de Puig i Oltra, sinó els drets dels valencians. Depén de Puig”, ha afegit.

Bonig ha indicat que en els últims dies el Consell “ha donat una imatge lamentable amb Puig i Oltra barallant per 21 milions d’euros, en un moment en el qual els contagis de Covid creixen, en el qual les UCI ja tenen una ocupació alta, en el qual l’Atenció Primària està saturada i en el qual els ciutadans estan jugant-se els seus negocis i la seua vida”.

La presidenta del PPCV ha explicat que a més de l’esmena a la totalitat el GPP presentarà esmenes parcials, entre les quals figura un pla de 200 milions d’euros per a la indústria, qüestió que s’ha tractat en la reunió amb la CEV. “Tots els informes que ixen de la CEV són estudiats i analitzats pel PPCV i hem agafat moltíssimes de les iniciatives com la reforma fiscal o la baixada d’impostos que ja portàvem en el programa electoral. La sintonia és total i absoluta i en aquests moments de crisi econòmica, social, i sanitària es requereix conjuminar tots els recursos i tota la col·laboració per a resoldre els grans problemes que tenen els valencians i que es concentren en la gestió de la pandèmia i en la reactivació econòmica”.

Preocupació pels projectes europeus

Bonig ha assenyalat que estudiarà el document plantejat per la CEV que posa l’accent en la digitalització del sector públic valencià i també del sector privat, “i amb l’entrada dels fons europeus s’obre una porta”. No obstant això, la presidenta del PPCV ha lamentat que la visita del president del Govern, Pedro Sánchez, ahir a la Comunitat, “fora sol autobombo i no fora per a determinar quan és els diners que es repartirà i rebrà cada comunitat autònoma i quina projectes”.

“Ens preocupa molt la forma en què s’estan gestionant els projectes europeus en la Comunitat Valenciana, perquè en el millor dels casos els diners arribarà al desembre de l’any que ve”, ha indicat. Bonig ha recordat que el PPCV va sol·licitar a la Generalitat la relació dels 410 projectes que Puig va anunciar a les Corts el passat Debat de Política General, “i la resposta és que no els tenen”.

Finalment, Bonig ha insistit en la necessitat d’un pressupost de legislatura, i ha manifestat que “no és possible que la política industrial de 2020 a 2021 només s’haja modificat en el 3% de les línies en una situació d’emergència”, per la qual cosa ha instat a destinar els diners “a qui realment crega ocupació, que són els empresaris i les indústries”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − 9 =