25n
25N
25N

Bonig: "Agafe el repte d'un pacte educatiu i si Puig vol el PPCV estarà, però si opta per la imposició ens tindrà en els tribunals"

La presidenta popular s’ha pronunciat així en la reunió amb els sectors d’educació que hui ha mantingut el PPCV, i que ha comptat amb l’assistència del president nacional Pablo Casado

Bonig: "Agafe el repte d'un pacte educatiu i si Puig vol el PPCV estarà, però si opta per la imposició ens tindrà en els tribunals"
28/11/2020 -

La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, ha afirmat hui que agafa el repte “d’un pacte educatiu com el que Pablo Casado ha ofert a Pedro Sánchez” i el plantejarà en la Comunitat. “El que no estarem és parats. Si Puig vol la nostra ajuda el PPCV estarà, però si no la volen i aposten per la imposició també ens trobaran, però en els tribunals”.

Bonig s’ha pronunciat així en la reunió amb els sectors d’educació que hui ha mantingut el PPCV, i que ha comptat amb l’assistència del president nacional, Pablo Casado, a més de la presidenta de la ciutat de València, M. José Catalá i el president de la província, Vicent Mompó. En la reunió han estat presents la presidenta de l’Associació d’inspectors i inspectores per a una nova Educació, Susana Sorribes; la presidenta de CSIF Comunitat Valenciana, Alicia Torres; el president de la Federació de Centres d’Ensenyament de València, Alberto Villanueva; i la presidenta de la Confederació Valenciana de Pares i Alumnes COVAPA, Sonia Terrero.

Bonig ha recordat que el PPCV va presentar a Puig un Projecte de Llei d’Educació “que tenia el consens de la comunitat educativa. Li ho vam oferir i ens va dir que no, però continuarem insistint”. Així mateix, ha indicat que en la Comunitat “s’ha lliurat una batalla important, perquè hem estat el banc de proves de l’esquerra. Ací va ser, durant la legislatura passada de Puig, quan es va eliminar la demanda social”.

Sentències a favor de la llibertat

Bonig ha recordat que des de l’arribada del Botànic el PPCV, al costat de pares i centres, “ha portat una batalla per la llibertat”. “Hem aconseguit sentències a favor de la llibertat, hem estat pioners i hem reiterat que posem el nostre equip jurídic al servei dels pares i de la comunitat educativa. Aquesta batalla l’hem guanyat en els tribunals en defensa de la llibertat i la qualitat, on tothom estiga representat”, ha manifestat.

La presidenta del PPCV ha recordat que els valencians “demostren el seu valenciania en castellà i en valencià, perquè tenim zones on es parla castellà i altres valencià, i mai hi ha hagut cap problema. Però ara, amb la imposició que vol el Botànic s’ha plantejat un problema que també volen estendre a la funció pública”.

Així mateix, ha criticat que hi haja sectors que vulguen donar una visió elitista de l’escola concertada. “No és veritat, i cal tenir en compte també la labor que fan, com cal tenir present la gran labor dels centres d’educació especial, de l’educació de 0 a 3 anys. La Llei Celáa no és educativa, és una llei política i ideològica”, ha manifestat.

Finalment, Bonig també ha recordat el paper de la inspecció educativa. “És essencial. El primer que va fer Puig va ser bandejar a la intervenció de la supervisió, i és clau un cos d’inspectors format i independent, perquè són la millor garantia”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 1 =