Bombers al rescat dels accidentats de tràfic

En 2016, els efectius del Consorci Provincial van excarcerar a 188 persones, el 13.4% del total dels accidents als quals van acudir

Guardar

img_6881
img_6881

Els bombers no solament es dediquen a pagar focs. Els efectius del Consorci Provincial de Bombers de València acudeixen al rescat en diferents situacions. Una d'elles són els accidents de trànsit, ja siga perquè el vehicle cau per un terraplé, es queda penjant d'un pont o perquè les víctimes s'han quedat atrapades en el cotxe. Moltes i molt diferents són les intervencions que realitzen els bombers. De fet, en 2016 van ser 932 els serveis relacionats amb accidents de trànsit i van excarcerar a persones en 188 d'ells, la qual cosa equival al 13,4 per cent del total.

"L'atenció a víctimes en accidents de trànsit és una de les nostres principals obligacions, i des del Consorci seguim formant als nostres bombers i invertint perquè els nostres equips estiguen completament actualitzats", indicava Josep Bort, president del Consorci Provincial de Bombers de València, en la presentació dels resultats i afegia que "desafortunadament, els bombers de la demarcació de València han d'atendre accidents amb víctimes quasi cada dos dies, per la qual cosa hem de posar els mitjans per a poder ajudar als ciutadans quan ens necessiten sempre en el menor temps possible".

Cal assenyalar que l'any passat, el mes que va registrar un major nombre d'accidents amb víctimes que excarcerar va ser maig, amb 22 accidents, seguit d'octubre (20 accidents) i juliol i setembre (19). Si s'atenen les estadístiques per dies de la setmana, els dies en el qual es van registrar més accidents van ser els diumenges (amb 31), seguit dels dilluns i dimarts (amb 20 accidents).

img_6886Després de la roda de premsa, un equip ha realitzat una demostració de com s'excarcera a una mata. Segons el procediment, en cada actuació d'estes característiques s'ha de mobilitzar una Bomba Urbana Pesada o autobomba (que porta un cap i tres bombers) i un vehicle UPC (Unitat de Personal i Càrrega) amb un sergent. En el cas que hi haja dos o més persones atrapades, el servei s'amplia amb un segon BUP, amb un altre cap i altres tres bombers. "Hem realitzat una simulació d'un vehicle que s'ha pujat a una mitgera, en la qual hi ha una víctima molt greu doncs està inconscient pel que s'ha procedit a una extracció ràpida. En una situació real varia molt però solem tardar en una manipulació controlada amb víctima greu sobre uns tres minuts i en una segura, amb un pla més treballat amb la víctima estable entre 10-15 minuts. Inicialment, hem mantingut l'equip en un entorn de seguretat, fins que fem el reconeixement de 360 graus a l'escenari. Després procedim a estabilitzar el vehicle i minimitzar els riscos, primer amb la seguretat passiva i després accedim per a fer una valoració de la mata més exhaustivament per a saber com procedir", assenyalava un dels responsables que ha dut a terme el simulacre.

 

img_6891img_6888img_6887  whatsapp-image-2017-04-11-at-19-05-10

Destacats