25n
25N
25N

Els bombers demana extremar les precaucions per a evitar incendis en habitatges per Nadal

Els bombers demana extremar les precaucions per a evitar incendis en habitatges per Nadal
10/12/2019 -

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ha demanat extremar les precaucions per a evitar incendis en habitatges per Nadal davant el repunt de casos que es registren amb l’arribada del fred. En concret, en 2018 el Consorci va registrar 650 i enguany la xifra fins a novembre és de 532.

Sobre aquest tema, la presidenta del CPBV, Maria Josep Amigó, ha assenyalat que la prevenció és “crucial” per a “evitar perills innecessaris, accidents i incendis relacionats amb l’ús freqüent d’adorns, ciris, llums, elements pirotècnics i estufes durant aquestes dates”.

Per això, el Consorci recorda que les llums no han de col·locar-se prop de cortines o sofàs i revisar el cablejat per a evitar sobrecalfaments i curtcircuits.

Quant als arbres de Nadal artificials, contenen materials combustibles pel que és aconsellable que estiguen allunyats d’estufes i ximeneres.

En relació a les llums, fixa’t en l’etiqueta i comprova que tinga el marcat de seguretat CE, AENOR, GS i si eixiràs de casa o en anar-se a dormir apagar sempre totes les llums i ciris.

Les principals causes són aparells elèctrics en mal sigut que generen curtcircuits i instal·lacions elèctriques deficients en cases antigues en les quals no hi ha, per exemple, interruptors diferencials de corrent.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =

art en blanc
ruta del grial massamagrell
ruta del grial massamagrell