25n
Orgull
Orgull

Els bombers forestals de la Generalitat convoquen vaga indefinida des del 7 de setembre

EP (GVA)

Els bombers forestals de la Generalitat convoquen vaga indefinida des del 7 de setembre
14/08/2018 -

El Servei de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana ha convocat tres mobilitzacions, per al 20 i 23 d’agost i el 6 de setembre, que aniran seguides de la convocatòria de vaga indefinida a partir del 7 de setembre, amb l’objectiu que es complisquen els acords pactats amb Tragsa validats per la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI). Així mateix, la convocatòria també es planteja en protesta per la “precarització” del servei.

Els representants de totes les seccions sindicals dels Bombers Forestals han participat aquest dilluns en un Comité autonòmic extraordinari després de les reunions mantingudes amb l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (Avsre) i davant la “gravetat i necessitat d’arribar a acords”, segons han informat els bombers en un comunicat.

D’aquesta forma, han decidit per unanimitat que la mesura transitòria de pagar un complement no consolidable als bombers forestals -alguna cosa que consideren “positiu”- no els allunya “gens ni mica” de l'”objectiu principal”, que és que es complisquen els acords pactats amb Tragsa validats per la SEPI i dotats pressupostàriament per la Generalitat Valenciana.

En aquest sentit, han indicat que aquests acords reconeixen una “adequació salarial” sobre la base de l’assumpció de noves funcions arreplegades en el reglament de bombers forestals GV i permetrien la segona activitat per a tots aquells bombers forestals que, “per incapacitat o edat”, no puguen estar en primera línia de foc.

Així mateix, han criticat que els bombers forestals encara no hagen cobrat “ni tan sols l’un per cent” que el ministre d’Hisenda va aprovar per als empleats públics en el 2017, per la qual cosa han demanat a la comissió interministerial, on es troben el Ministeri d’Agricultura i el d’Hisenda que “complisquen amb la seua obligació” i donen el “vistiplau” als acords pactats i confirmats per SEPI i al “compromís adquirit” per la Generalitat.

Per això, i per la “precarització” del servei, ja que han assenyalat que porten “anys” amb “pèssimes condicions de treball, frau de llei en la contractació, temporalitat i més de dos anys de negociacions sense fruits”, han acordat les mobilitzacions del 20 i 23 d’agost i el 6 de setembre en la seu de l’empresa Tragsa.

Així mateix, han convocat una vaga indefinida a partir del 7 de setembre en la qual “totes les seccions sindicals” han decidit crear una “borsa de resistència” per a afrontar el període de vaga, que eixirà del complement no consolidable que cobraran “en uns dies”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 13 =