25n
25N
25N

Els bombers del Consorci excarceren a 141 persones atrapades en accidents enguany

L’equip del Consorci han quedat cinquens del món en el Mundial d’Excarceració celebrat a Romania

Els bombers del Consorci excarceren a 141 persones atrapades en accidents enguany
06/12/2017 -

El Consorci Provincial de Bombers de València ha intervingut entre gener i novembre del 2017 en 854 accidents de trànsit, el que suposa un lleuger augment pel que fa a 2015 i 2016.

bomberos_rescate2En els 854 serveis relacionats amb sinistres en la carretera, els nostres efectius han hagut d’excarcerar a 141 persones atrapades, amb una mitjana de 12 al mes. “Els accidents de trànsit són una de les emergències més habituals a les que tenen que fer front els bombers del Consorci. El nostre treball es bassa sempre en cercar la máxima seguretat tant per a la víctima com per als nostres professionals”, ha explicat el president del Consorci, Josep Bort.

rescat_zones

La durada mitjana d’aquestos serveis es d’una hora i 17 minuts. “Per a extraure a la víctima, és molt important mantener l’eix cap, coll, tronc, amb la columna totalment protegida”, ha resaltat Bort. Durant el que portem de 2017, els mesos en els quals s’han registrat més serveis per accidents han sigut juliol i agost, seguits de febrer i novembre. Per dies de la setmana, dilluns, dijous i diumenge són els més problemàtics.

En concret, hi ha tres tipus d’atrapament. Mecànic, quan la víctima es queda tancada en el cotxe degut a la deformació de l’estructura; físic 1, quan la víctima no pot eixir per les lesions que presenta i físic 2, quan la persona està atrapada físicament per l’estructura del vehicle. La recepció d’un avís d’accident de trànsit amb persones atrapades implica la mobilitzación d’un BUP amb un cap i tres bombers i un UPC amb un sergent. En els casos de dos o més persones atrapades la mobilització s’amplia amb un segon BUP amb la seua correponent dotació.

CINQUENS DEL MÓN

L’equip del Consorci va quedar cinquè en el Mundial d’Excarceració celebrat a Romania entre el 30 d’agost i el 3 de setembre. La competició va reunir als 36 millors equips del món. “L’operatiu està a la primera línia mundial. Des del Consorci oferim a la ciutadanía un servei d’una elevadísima qualitat i sempre estem en millora i formació contínua per a oferir un dels millors serveis de bombers del món”, ha conclòs Bort.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

7 − 6 =

Valencia activa
bombers
Valencia activa