25n
25N
25N

Les bosses de plàstic es paguen a partir de l'1 de juliol

Consum ja ha començat a eliminar les seues bosses de plàstic

Elyaqim Mosheh Adam אליקים משה א

Les bosses de plàstic es paguen a partir de l'1 de juliol
22/06/2018 -

Mercadona va ser una de les primeres empreses que es posava al capdavant en l’eliminació de les bosses de plàstic en els seus supermercats, substituint-les per altres de paper reciclat. Ara, l’empresa valenciana Consum també s’ha unit a aquesta iniciativa, i ja ha eliminat les bosses de plàstic en la compra online. No obstant això, l’adéu al plàstic no acabarà ací, ja que gradualment també anirà desapareixent de les seues tendes físiques per a substituir-ho per bosses de paper reciclat aptes per a l’alimentació.

I és que les bosses de plàstic tenen els dies comptats a Espanya. Tant és així que, a partir del pròxim 1 de juliol, els consumidors hauran de pagar per cada bossa de plàstic que reben, encara que siguen les més xicotetes, que encara es lliuren de manera gratuïta en els comerços. Tan solament es farà una excepció amb les considerades ‘molt lleugeres’ (menys de 15 micres) i les ‘gruixudes reciclades’ (més de 50 micres).

En 2021, les bosses de plàstic estaran prohibides en tota Espanya

Amb aquesta iniciativa es pretén posar fi a un envàs que, tal com s’ha demostrat, perjudica greument al medi ambient per la seua baixa reutilització. No obstant això, aquesta mesura solament és el primer pas per a anar canviant aquesta pràctica, ja que serà en 2021 quan totes les bosses de plàstic estaran completament prohibides, llevat que hagen sigut fabricades amb material compostable.

A la Comunitat Valenciana, el Govern ja ha anunciat que, a partir de l’1 de gener de 2020, amb l’objectiu d’afavorir el reciclat i la compostabilitat dels envasos, protegint, així, el medi ambient, es prohibirà la utilització del plàstic d’un sol ús. Una mesures, que vénen orientades per la directiva europea, i que hauran d’anar aplicant els països comunitaris per a fomentar els materials biodegradables o de fonts renovables per a frenar el dany que està causant el plàstic en el nostre ecosistema.

Afectarà productes com les càpsules de café o els palets de Chupa-Chups

Una prohibició que, com ja vam avançar a València Extra, afectarà productes tan quotidians com les palletes, els coberts i plats de plàstic, els bastonets per a les oïdes, els palets de Chupa-Chups o les càpsules de café d’un sol ús, sempre que estiguen fabricades amb materials difícils de reciclar.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × quatre =

torrent