caixa popular

"Bolardeando Patraix" causa sensació als veïns de Patraix

El Festival de Factoria d’Arts torna a ser un referent de cultura i art en el barri

"Bolardeando Patraix" causa sensació als veïns de Patraix
07/05/2018 -

El Festival de Factoria d’Arts de Patraix ha tornat a ser tot un èxit. Dins de la seua programació, ha sorprés la iniciativa “Bolardeando Patraix” que ha causat una autèntica sensació entre veïns i curiosos. Per tercer any consecutiu, els carrers de Patraix s’han omplert de creativitat, art i cultura en un dels barris més emblemàtics de València.

Bolardeando Patraix” és una idea de Josep Sòria, professor de l’EASD València i un dels membres organitzadors del Festival d’Arts. La iniciativa ha consistit a recobrir bol·lards per mitjà de materials de tot tipus, en la seua majoria reciclats, amb la creativitat dels alumnes de l’EASD València. Adornar, caricaturitzar, explicar una història, una crítica, en suma, tot l’art s’adapta també a aquest repte en miniatura que ha posat al barri de Patraix en el punt de mira de l’avantguarda.

València Extra ha tingut l’oportunitat de parlar amb el director de “Bolardeando Patraix”, Josep Sòria. “Em vaig acordar d’un bol·lard que em va encantar en el barri del Carme que era un cactus davant d’un bar. Ho vaig plantejar en l’escola i vaig involucrar a 100 alumnes que han personalitzat bol·lards i cadascun és una història”, explica Sòria.

Hi ha quatre grups de treball dos de primer i dos de segon. Els de primer no tenen tema i els de segon tenen tema”, ha detallat Sòria. En concret, hi ha un que pesa 40 quilos. “Són falles experimentals en format reduït, en format bol·lard, en la sala d’exposicions està el procés creatiu de cada Bol·lard“, afig Sòria.

Un Festival d’Arts ple d’activitats en Patraix

Festival_Art_PatraixL’organització ha preparat una intensa agenda en aquesta tercera edició. “Enguany hem seguit amb la Fira de la Il·lustració, totes les publicacions i com a novetat hem preparat concerts en viu en el carrer“, explica Javier Olcina, membre de l’organització.

Una de les novetats és un passeig històric pels carrers del barri amb una historiadora del barri, Esperança Huguet i una parada amb veïns de Patraix de tota la vida” comenta Javier Olcina. L‘essència de Patraix es desprén dels seus carrers, els seus negocis i per descomptat, els seus veïns i veïnes. “És un barri encara molt popular que no ha patit gentrificació i hi ha una sèrie de gent que hem acabat vivint ací i organitzats per entitats com el Trenet, el Cresol o escoles públiques, entre altres ens hem conegut i ens vam adonar que faltava una organització cultural com tenien altres barris com Russafa“.

Sens dubte, la tercera edició del Festival d’Arts de Patraix tanca amb un rotund èxit i propostes tan singulars com “Bolardeando Patraix“. Ara toca començar a preparar amb la mateixa il·lusió i passió una nova edició en aquest barri tan autèntic de València.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × cinc =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
Decidim VLC