caixa popular

El Bloc admet "mala praxi organitzativa" però no finançament irregular en les seues campanyes

L’informe del Bloc assegura que “no s’han pogut constatar irregularitats en el finançament de les campanyes de 2007 i 2008”

El Bloc admet "mala praxi organitzativa" però no finançament irregular en les seues campanyes
23/04/2018 -

El Bloc Nacionalista Valencià, partit integrat en la coalició Compromís, admet “mala praxi organitzativa i comptable” per no conservar els pressupostos de les campanyes en 2007 i 2008 i de la resta de documentació de despeses no electorals, però nega rotundament el finançament irregular en aquestes campanyes.

Així ha anunciat la formació política les conclusions de l’informe de l’Executiva Nacional sobre la comptabilitat en les eleccions d’aqueixos anys i la relació comercial que va mantenir amb la mercantil Crespo Gomar. “De l’anàlisi de la documentació disponible no s’han pogut constatar irregularitats en el finançament de les campanyes de 2007 i 2008, però sí una deficiència comptable en la relació amb l’empresa de serveis de comunicació Crespo Gomar”, diu el comunicat amb data de 23 d’abril.

Després d’una exhaustiva cerca en la seu del Bloc, analitzant en els arxius informàtics i en les còpies de seguretat dels servidors realitzades en els anys anteriors a 2007, en aqueix any i en els posteriors, a més de l’hemeroteca, la formació ha trobat dues factures a nom de Crespo Gomar per valor de 34.000€ i 40.000€ amb el concepte de “treballs de publicitat per a les eleccions”.

Àgueda Micó

D’altra banda, també s’han trobat pagaments a aquesta empresa per un import total de 120.000 euros, ja liquidats per complet. Un de 20.000 pertany a la campanya de 2008 i es va liquidar amb el concepte de “pagament deute eleccions”, mentre que els 100.000 euros restants es corresponen a serveis prestats per Crespo Gomar fora de període electoral. Per a fer front a aquest últim pagament, la formació va ampliar la hipoteca de la seua seu nacional en 2010, d’on va obtenir 102.431 euros.

Encara que sobre aquests 120.000 no s’han trobat factures, el Bloc assegura que ja s’han pagat “íntegrament” i estan “justificats documentalment en la comptabilitat interna” del partit.

Lluis Miquel Campos s’aparta temporalment

A més, en aquest comunicat també s’informa que el secretari d’Acció Electoral del moment i responsable d’aquella campanya electoral de la formació, Lluis Miquel Campos, deixa el seu lloc en el Parlament per a “donar comptes” en la comissió del Senat que investigarà el presumpte finançament del PSPV i del Bloc.

Aquest permís no retribuït ho ha demanat el propi Lluis Miquel Campos, actual assessor d’Enric Morera, a la formació i es va aprovar en l’executiva del Bloc que va tindre lloc ahir, on també es va donar el vistiplau a l’informe sobre el seu finançament intern.

D’aquesta forma, el partit encapçalat per Àgueda Micó respon a les peticions de Podemos, que havia assegurat que seria “bo” que aquelles persones que apareixen en la interlocutòria d’instrucció d’aquesta investigació judicial deixaren els càrrecs que ocupen en les institucions valencianes.

Etiquetes


xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 1 =

Paiporta
exposicion caps tallats
certamen de bandes vila de catarroja
Tardor
cultura als barris